ODVETNIK PO PRVEM POGOVORU S SPLITSKIM MORILCEM: "Ne zaveda se, kaj je storil in kakšna kazen ga čaka" (VIDEO)

Kronika

Zagrebški odvetnik Branko Šerić je danes opravil prvi razgovor s svojo stranko, Filipom Zavadlavom, osumljenim trojnega umora v Splitu. 25-letnik se še vedno nahaja v zaporniški bolnišnici v Zagrebu, kamor so ga odpeljali zaradi psihične nestabilnosti in razmišljanja o samomoru. Zgleda, da se Zavadlav ne zaveda, kaj se dogaja okoli njega.

Odvetnik vsebine pogovora zaradi etičnih pravil ne more razkriti, dejal je le, da je bil pogovor kratek. S svojim klientom ni mogel razviti običajne komunikacije, a da tega niti ni pričakoval. Po Šerićevih besedah se Zavadlav ne zaveda, kaj je storil 11. januarja v domačem Splitu in kakšna kazen bi ga zaradi tega utegnila doleteti. Razume pa se, da je Šerić njegov odvetnik, piše Jutarnji list.

"Povedal mi je, kako mu je ime, jaz sem se mu predstavil, a pogovor ni bil učinkovit. Poskušal sem mu za vsako ceno pojasniti situacijo, a on enostavno ne razume, kakšna kazen ga bo doletela, če bo razglašen za krivega. Ne dojema, kaj je storil," je po pogovoru z Zavadlavom pojasnil Šerić.

Zavadlav se nahaja v preiskovalnem zaporu, kjer bo po besedah odvetnik še kar nekaj časa. Spomnimo, da je 25-letni pomorec v soboto, 11. januarja, v Splitu ubil tri moške, domnevno zato, ker so ga nadlegovali zaradi dolga njegovega mlajšega brata.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija