GOLJUFIVI OBALNI GOSTINEC: Tako se je okoristil za kar 130.000 evrov, grozi mu do 5 let zapora

Kronika

Koprski kriminalisti so zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve stečaja z goljufijo ali nevestnim poslovanjem ovadili 34-letnega občana z Obale, ki je opravljal gostinsko dejavnost v osrednjeslovenski regiji. Grozi mu zaporna kazen do petih letih, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Fotografija je simbolična.

Po ugotovitvah kriminalistov je 34-letni osumljenec, namesto da bi poplačal upnike družbe, premoženje družbe septembra 2019 prodal, kupnino pa porabil za lastne potrebe. To je po navedbah koprske policijske uprave upravičil tako, da je v stečajni postopek družbe, ki se je začel maja lani, prijavil fiktivno obveznost družbe do njega samega v vrednosti dobrih 130.000 evrov. S tem je povzročil, da dejanski upniki družbe niso bili poplačani.

Za kaznivo dejanje povzročitve stečaja z goljufijo ali nevestnim poslovanjem je zagrožena zaporna kazen do petih let.

Kriminalistična preiskava je stekla na podlagi naznanila stečajnega upravitelja, usmerjalo pa jo je pristojno državno tožilstvo, so še zapisali na Policijski upravi Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  18 .11. 2021 ob  13: 19
ta se drži pravil vladajoče elite, da so davki glupi
Martin Kacur |  17 .11. 2021 ob  17: 13
Kaj se nista mogla zmenit s stečajnim?
olor |  17 .11. 2021 ob  16: 00
-6
In oni, ki kradejo miljone in miljone, pa nikome ništa. Ta že znal krasti, pomilostil bi ga, reveža.
Zvitalisica |  17 .11. 2021 ob  13: 29
39
Kot da je to kaj posebnega! Nakup na crno, prodaja tudi ce se le da, kuhinje umazane, personal dvomljive kakovosti, slabo placan, iscejo najcenejsega dobavitelja tudi ce prodaja ta smeti, zmrznejo odmrznejo hrano, olje za pomfri se ne menjava prav prevec, ma se je tega...ko to vidis, ti rata piknik na gozdni jasi visek srece pa se ausweis ne rabis kazat. Hvala lepa ostirji, se vidimo, ko bo vojne konec !!!!