GLAVINA NI VEČ ZAPOSLENA NA SDH: Pripada ji izplačilo odpravnine v višini še neizplačanih plač do konca tega leta

Slovenija

Lidija Glavina od danes ni več zaposlena na Slovenskem državnem holdingu (SDH), so sporočili iz upravljavca državnih naložb. Glavini tako pripada izplačilo odpravnine v višini preostalih še neizplačanih plač do konca tega leta. Nadaljevanje zaposlitve Glavine po njenem odhodu z mesta predsednice uprave je povzročilo nemalo razburjenja v javnosti.

Ob prenehanju delovnega razmerja je Glavina po navedbah SDH vrnila tudi službeni avto, službeni prenosni računalnik in službeni telefon. Glavino so nadzorniki SDH na mesto predsednice uprave imenovali 23. februarja 2017 za mandatno obdobje štirih let. Z dnem imenovanja je bila skladno z zakoni in internimi akti sklenjena tudi pogodba o zaposlitvi. Nadzorniki so se nato letos spomladi odločili za predčasno razrešitev Glavine, tako da ji je mandat na mestu predsednice uprave prenehal s 1. aprilom, torej skoraj dve leti prej.

A sporazum o prenehanju delovnega razmerja na mestu predsednice uprave, ki so ga nadzorniki dosegli z njo, je namesto izplačila odpravnine predvideval, da bo za isto plačilo kot na mestu predsednice uprave - skoraj 11.000 evrov bruto - do konca leta sodelovala pri odprtih zadevah, strategiji turizma in vpeljavi analitičnega središča. To je povzročilo precej razburjenja v javnosti, v upravi SDH pa so zato tudi pod pritiskom medijev v začetku meseca predstavili podrobnosti njenega nadaljnjega delovanja v SDH.

Glavina je bila tretja predsednica uprave SDH od njegove uradne vzpostavitve junija 2014, ko se je preoblikoval iz Slovenske odškodninske družbe. Pred njo sta bila na tem položaju Marko Jazbec in Matej Pirc. Glavino je na čelu SDH začasno nasledil Igor Kržan.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija