PO SUPER DARILU VREDNEM 132 TISOČ EVROV: Glavini eno leto ni treba več v službo, sedaj je odstopila še z mesta nadzornice Telekoma

Slovenija

Nekdanja predsednica uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH) Lidija Glavina je podala odstopno izjavo z mesta predsednice in članice nadzornega sveta Telekoma Slovenije. Kot so v družbi navedli v sporočilu za javnost, objavljenem na spletni strani Ljubljanske borze, se je za odstop odločila iz osebnih razlogov.

Glavina, ki je štiriletni mandat nadzornice v Telekomu Slovenije nastopila konec aprila 2017, v nadzornem svetu ostaja do skupščine družbe. Kot omenjeno, odstopa iz osebnih razlogov, Finance pa pišejo, da je bil tak dogovor sklenjen, ko je odstopila s čela SDH.

Skupščina Telekoma Slovenije bo sicer poleg zamenjave za Glavino morala najti še zamenjavo za Ljubomirja Rajšića, ki je prav tako iz osebnih razlogov odstopil pred dnevi. Finance medtem navajajo, da na skupščini, ki naj bi bila predvidoma konec avgusta, niso izključene še nove menjave v nadzornem svetu, ki je bil imenovan v času vlade Mira Cerarja.

Poleg Glavine kapital v nadzornem svetu Telekoma Slovenije zastopajo še Bernarda Babič, Dimitrij Marjanović, Barbara Kürner Čad in Barbara Gorjup, zaposlene pa zastopajo Drago Kijevčanin, Dušan Pišek in Jana Žižek Kuhar.

Nadzorni svet sicer še vedno ni imenoval novega predsednika uprave Telekoma Slovenije, potem ko se je Rudolf Skobe sredi aprila odločil predčasno prenehati mandat. Do imenovanja novega predsednika uprave družbo vodi Tomaž Seljak, pod Skobetovim vodenjem podpredsednik uprave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Drek |  27 .06. 2019 ob  12: 47
kjessi | 26 .06. 2019 ob 21: 22 SDH in DUTB sta bila ustanovljena z namenom siromasiti drzavo, saj nobena drzava svoje zlatnine ne da v holding , katerega potem upravlja pescica ljudi. Holding je netrasparenten nacin vodenja drzavne lasnine, ZANALASC IZBRAN ZA KRAST.
kjessi |  26 .06. 2019 ob  21: 22
Kako morajo nekateri dobivati take bajne zaslužke in sedeti na takih položajih. A so to nadljudje? Da v par letih pokasirajo več, kot delavec celo življenje. Koliko delavskih družin bi preživelo samo z eno odpravnino gospe G. da o plači kot nadzornik sploh ne govorimo. In potem ji ni treba hodit v službo in ima službeni avto. Če pa delavec izostane iz dela ..... Pomeni, da joine rabijo in da jo plačajo, samo da se umakne. Nekaj SMRDI.
kokodek |  26 .06. 2019 ob  18: 58
oh uboga, bo padla v depresijo, ker ne bo hodila v službo.