GAJSER PRED OSVOJITVIJO NASLOVA SVETOVNEGA PRVAKA: Potrebuje samo še 13 točk

Svet

Slovenski motokrosist Tim Gajser bo danes na 15. preizkušnji sezone v svetovnem prvenstvu v italijanski Imoli potrjeval drugi naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu MXGP. V sobotnih kvalifikacijah je zasedel prvo mesto, za potrditev naslova za sezono 2019 pa rabi le 13 točk, kar pomeni eno osmo mesto.

To vodilnemu motokrosistu svetovnega prvenstva razreda MXGP, ki je v letošnji sezoni zmagal že na devetih preizkušnjah, tudi na zadnji dirki v Belgiji, ob glasni podpori večjega števila slovenskih navijačev ne bi smelo predstavljati velikih težav. Gajser je prvi naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu osvojil leta 2015 v svoji krstni sezoni med najboljšimi dirkači, danes pa si lahko zagotovi še drugega. V skupnem seštevku ima 626 točk, najbližji zasledovalec Švicar Jeremy Seewer pa jih ima štiri dirke pred koncem 439.

Na startu dirke MXGP bo še en Slovenec Klemen Gerčar, v razredu MX2 pa bo dirkal Jan Pancar. Prva vožnja v MXGP se bo na prizorišču, kjer je bil Gajser lani drugi, začela ob 14.15, druga pa ob 17.10.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija