BEDENE VELIK FAVORIT ZA NASLOV V PORTOROŽU: Pomeril se bo z Nizozemcem Durasovicem

Piran

Prvi slovenski lopar Aljaž Bedene se bo danes zvečer potegoval za svoj šestnajsti naslov na turnirjih serije challenger. V finalu Portoroža se bo pomeril z igralcem, ki je na lestvici uvrščen skoraj 350 mest nižje, malo znanim Viktorjem Durasovicem z Norveške.

Blaž Rola in Aljaž Bedene

V slovenskem polfinalu je Bedene premagal Blaža Rolo s 6:3 in 6:2, v finalu v nedeljo ob 20. uri s televizijskim prenosom na Sportklubu pa se bo pomeril z Norvežanom srbskih korenin Viktorjem Durasovicem, ki je na lestvici ATP uvrščen skoraj 350 mest nižje. Dvaindvajsetletni Durasovic je v polfinalu 50.000 dolarjev vrednega turnirja premagal branilca naslova Francoza Constanta Lestienna s 3:6, 6:1 in 6:1.

"Definitivno sem danes prikazal najboljši tenis ta teden. Delno zaradi tega, ker Blaža dobro poznam, saj veliko trenirava skupaj, po drugi strani pa sem bil tudi zelo zbran in motiviran. Bolj ko se je dvoboj razvijal, bolj sem bil samozavesten in bolj sem zaupal svojim udarcem. Dokazal sem, da če izvajam svoje udarce, če ne delam neumnih napak in če sem vseskozi motiviran, lahko igram zelo dober tenis. Tako se mislim lotiti tudi finala," je dejal Bedene, ki je zbranost ohranil tudi po padcu na koleno v drugem nizu, zaradi katerega je bil dvoboj prekinjen dobrih pet minut.

Blaž Rola je po dvoboju priznal, da je zmagal boljši igralec. "Žal se danes stvari niso razvile v mojo smer tako kot v prejšnjih dneh. Delno sem za to kriv sam, delno pa, ker je bil na drugi strani Aljaž Bedene. Ni mi pustil razviti moje igre, izkoristil je vse moje napake, jaz pa njegovih nisem. Brez dvoma je nocoj zmagal boljši tekmec," je dejal Rola.

Tridesetletni Ljubljančan Bedene je nesporni favorit za zmago in prava senzacija bi bila, če ne bi postal tretji slovenski zmagovalec turnirjev Zavarovalnice Sava. Tega se zaveda tudi sam in pravi: "Če bom igral svoj tenis, bil zbran in ohranil motivacijo, mislim, da bo vse v redu." Igre 22-letnega Durasovica, igralca srbskih korenin, sicer še ni videl. Po dvoboju mu je čestital za njegovo prvo uvrstitev v finale challengerjev, se pravi za največji uspeh v karieri, njegov začasni trener Miha Mlakar pa mu bo po ogledu posnetkov prejšnjih nastopov pripravil ustrezno taktiko.

Do zdaj sta Portorož osvojila dva slovenska igralca, 2013 Grega Žemlja in 2014 Blaž Kavčič. Naslov prinaša 6190 evrov in 80 točk ATP, ki bodo Bedeneta v primeru zmage na ponedeljkovi razpredelnici pripeljale med prvih 80 igralcev na svetu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija