MRAKOVA IN MACAROLOVA DOBRO ZAČELI PREDOLIMPIJSKO REGATO: Dekleti trenutno na četrtem mestu

Svet

Tina Mrak in Veronika Macarol sta na predolimpijski regati v Enoshimi, kjer se je prejšnji teden končalo svetovno prvenstvo jadralnega razreda 470, po prvem dnevu na četrtem mestu. Bili sta četrti in šesti ter imata deset točk po dveh regatah. 


Žan Luka Zelko je v enosedu laser standard na 22. mestu med 35 tekmovalci. Bil je 13. in 31. ter ima 44 točk. "Na prvi dan predolimpijske regate smo imeli odlične pogoje, z vetrom z morja od 15 do 20 vozlov. Zabeležili sva 4. in 6. mesto in sva trenutno na skupnem 4. mestu. Najina prioriteta na tej regati je, da izboljšava slabosti v jadranju v tukajšnjih pogojih, ki sva jih imeli na svetovnem prvenstvu. Za naslednje dni je napovedano manj vetra," sta sporočili najboljši slovenski jadralki.

Vodita svetovni podprvakinji in domačinki Ai Kondo in Miho Yoshioko (2. in 1,, 3 točke), ki jima prejšnji teden ni uspelo ubraniti svetovnega naslova. Drugi sta Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Jolanta Ogar, svetovni prvakinji leta 2017 (1. in 4. mesto, 5), tretji pa Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre (3. in 2., 5). Slednji sta 9. avgusta prav v Enoshimi osvojili svetovni naslov, Millsova pa je bila z drugo flokistko tudi olimpijska zmagovalka leta 2016 v Rio de Janeiru.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija