Esimit Europa 2 zmagala na regati Fastnet

Posadka jadrnice Esimit Europa 2, ki tekmuje za Jadralno zvezo Slovenije, je zmagovalka prestižne regate Fastnet Race. Tridesetmetrska jadrnica Igorja Simčiča je davi ob 3. uri po 60 urah in 27 minutah jadranja in prevoženih 611 navtičnih miljah prva prečkala ciljno črto v angleškem Plymouthu ter dosegla svojo že 25. zaporedno zmago.

"Zmagati na regati Rolex Fastnet Race so sanje vsakega jadralca, zlasti glede na njeno bogato, skoraj stoletno zgodovino, izjemno konkurenco ter nepredvidljive vetrovne razmere. Na njej se vedno zberejo najboljše jadrnice na svetu, nekatere pridejo tekmovat celo iz Avstralije. Zato sem zelo vesel, da nam je uspel ta podvig, ki je rezultat ogromnih vlaganj v jadrnico in odlične ekipe, ki jo vodi Jochen Schümann. Ob tem se zahvaljujem glavnemu sponzorju, podjetju Gazprom, prijateljem in podpornikom našega projekta, katerega cilj je vzpodbujati sodelovanje in prizadevanje k odličnosti na področju športa ter mednarodnih odnosov," je dejal Simčič, ustanovitelj projekta Esimit Europa.

Esimit Europa 2 se po nastopih v Veliki Britaniji vrača v Jadransko morje, kjer jo v oktobru čakata pokala Bernetti Lombardini in Barkovljanka, na svoji poti na Malto (regata Rolex Middle Sea) pa bo poizkušala popraviti časovni rekord na razdalji med Trstom in Valletto za pokal Medot Sailing Trophy.