Dragićev delež tokrat premalo za zmago

Slovenski košarkar Goran Dragić se je znova izkazal v severnoameriški ligi NBA, a je njegov Phoenix tokrat izgubil proti Chicagu z 92:101. Dragić je bil s 24 točkami najboljši strelec tekme, igral je 35 minut, v katerih je v statistiko vpisal še sedem skokov, podajo, ukradeno žogo in pet izgubljenih žog.

Tako se je končal niz petih zaporednih zmag Phoenixa, čeprav je ta imel priložnost tudi za zmago. Po trojki Dragića, ki je že peto tekmo zaporedoma dosegel 20 točk ali več, in košu Leandra Barbose so domači zaostajali zgolj za štiri točke, a sta Jimmy Butler in Joakim Noah, ki je skupaj dosegel 14 točk in 14 skokov, hitro poskrbela za novo zanesljivo vodstvo gostov.

"Pustili smo jim preveč lahkih košev. Nismo igrali tako, kot bi morali. Ni bilo prave energije, tudi naše akcije niso bile ravno pametne. Hkrati so nam tekmeci onemogočili centre, tako da je bilo težko podajati in prodirati," je dejal Dragić. Phoenix kljub porazu še vedno zaseda šesto mesto v zahodni konferenci.

Najboljša ekipa v ligi Indiana je zmagala v Atlanti z 89:85 in tako prekinila niz 12 porazov v Georgii. David West je za zmagovalce prispeval 22 točk, Paul George pa jih je dodal 18.

Minnesota je doma premagal Los Angeles Lakers, prvi mož pa je bil Kevin Love z 31 točkami in 17 skoki, čeprav je med tekmo grdo padel in se udaril v glavo. Golden State pa je na domačem terenu moral priznati premoč ekipi Charlotte Bobcats, za katere je Al Jefferson dosegel 30 točk in 13 skokov.