Košarkarji Portoroža gladko slavili doma

Portorož, 23. novembra (STA) - Košarkarji Portoroža so v 6. krogu lige Telemach premagali Tajfun z 91:66 (20:22, 47:38, 60:52).

Novinec v prvoligaški druščini nadaljuje z dobrimi predstavami. Štiri zmage oziroma tretja zaporedna so več, kot so vodilni v klubu s trenerjem Konstantinom Subotićem pričakovali pred začetkom lige Telemach. Portorož se je zdaj povsem približal mestom, ki vodijo v ligo za prvaka, oziroma se krepko oddaljil od pozicij, ki odločajo o obstanku med elito.

Drugačna pa je zgodba pri Tajfunu, ki je sezono začel z zmago v gosteh, nato pa nanizal pet porazov in zdrsnil na rep razpredelnice.

Tokrat so Šentjurčani dobro odigrali tri četrtine tekme, v zadnjih desetih minutah pa povsem popustili, tako da so Portorožani v tem delu igre s kar osmimi trojkami od skupno trinajstih na tekmi (met 13:18 ali 72%) dosegli 31 točk in po dveh relativno tesnih zmagah slavili z rekordno razliko.

Najvišjo prednost je tako Portorož dosegel prav ob koncu izjemne zadnje četrtine, v kateri je zgrešil vsega en met izza polkroga 6,75. Alen Hodžić je trojke metal 4:4, Igor Tratnik 3:3, Jan Špan pa 4:6.

Portorož bo v sedem krogu v petek, 29. novembra, gostoval v Mariboru, Tajfun pa bo skušal v soboto prekiniti negativni niz doma proti Grosupljemu.

Deli novico: