DeSUS za pogajanja pripravlja več imen kandidatov, za več resorjev

rvak DeSUS Karl Erjavec je pred sejo izvršnega odbora ocenil, da je Metod Dragonja, ki naj bi ga PS predlagala za gospodarskega ministra, dober kandidat. A ne iz kvote DeSUS, ki pričakuje, da bo imela dva ministra. Tako je po Erjavčevih besedah vse še stvar dogovora, zato bo DeSUS danes za pogajanja pripravil več imen kandidatov, za več resorjev.

Današnji izdaji Dela in Dnevnika namreč poročata, da naj bi premierka Alenka Bratušek za kandidata za novega ministra za gospodarstvo predlagala Metoda Dragonjo. A tega v kabinetu premierke niso ne potrdili ne zanikali. "Dragonja je dober kandidat in ni zadrege, da ga ne bi podprli," je danes v izjavi novinarjem dejal Erjavec. A je pristavil, da to ne bi bil kandidat DeSUS.

A je to stvar dogovora, je danes dejal prvak DeSUS.

Ker je Erjavec že večkrat dejal, da bi po njegovem mnenju morala PS prevzeti tudi zdravstveni resor, postaja tudi vse bolj verjetno, da bo DeSUS prevzel vodenje urada za zamejce in Slovence po svetu. Izvršni odbor stranke bo na seji, ki pravkar poteka, za pogajanja s premierko pripravil imena kandidatov za več resorjev. "Videli bomo, katera rešitev je najboljša," je dodal Erjavec.

S premierko se bosta, kot je pojasnil, slišala ali sestala po seji izvršnega odbora DeSUS in nadaljevala pogovore, kako popolniti vlado. Izvršni odbor sicer danes razpravlja tudi o predlogu nove koalicijske pogodbe, ki jo bodo v potrditev predlagali tudi svetu stranke, ki bo zasedal v torek. Danes razpravljajo tudi o podpori evropskemu poslanci Ivu Vajglu na evropskih volitvah. Vajgl bo namreč na volitvah kandidiral s samostojno listo.

sveti jurij |  07 .02. 2014 ob  16: 20
Najemimo Goli otok od Hrvatov za 99 let in ...