Razkritje ministrskih kandidatov prestavljeno na konec tedna

Imena novih ministrskih kandidatov za zdravje in za gospodarstvo bodo znana do konca tedna, napovedujejo v koaliciji. Prvak DeSUS Karl Erjavec je dejal, da sta se z Bratuškovo danes dogovorila glede nekaterih možnih imen. Menjava resorjev še vedno ni izključena, končna razdelitev bo po Erjavčevih besedah odvisna od pogovorov v torek in sredo.

Kot je po kolegiju povedal Erjavec, bi se morala s premierko srečati čez konec tedna, a sestanek ni bil mogoč zaradi vremenskih razmer v državi. Sestala sta se danes in se dogovorila glede nekaterih imen, ki bi prišla v poštev.

Po njegovih besedah mora Bratuškova zdaj opraviti pogovore s potencialnimi kandidati, tudi sam mora znotraj stranke opraviti še nekaj pogovorov. Ob tem je spomnil, da ima DeSUS v petek sejo izvršnega odbora, kjer se bodo dogovorili o njihovem kandidatu za ministra, istočasno bo svoj predlog dorekla tudi PS.

Medtem še vedno ni izključena menjava resorjev, a le med zdravstvenim in gospodarskim, ki ostajata prazna. Ob tem je Erjavec pojasnil, da bo končna razdelitev jasna v četrtek zvečer.

Kandidate hočejo čimprej

Vodja poslancev SD Matjaž Han je povedal, da so koalicijski partnerji Bratuškovo in Erjavca opozorili, da je treba nova ministra najti čim prej. "A več kot reči ne moremo," je dodal.

Podpredsednik SD Dejan Židan verjame zagotovilom Bratuškove in Erjavca, da imata dober nabor kandidatov in da bosta v teh dneh dosegla dogovor. Sicer pa so se partnerji po Hanovih besedah danes osredotočili na predlog nove koalicijske pogodbe, kar je za SD "ta trenutek bolj pomembno kot nekatere druge zadeve".

Kot je dodal Židan, so partnerji sprejeli marsikateri predlog SD, vseh pa ne. "To je koalicija, kjer delamo kompromise," je še povedal.

Deli novico:

Zzzzzzz |  04 .02. 2014 ob  07: 11
Sami fadižniki