Erjavec o zadevi Patria: Upam na neodvisnost sodstva in korektnost sodbe

Kronika

Prvak DeSUS Karl Erjavec pravi, da težko komentira oprostilno sodbo finskega sodišča v zadevi Patria, saj da je ne pozna in niti ne ve, če je pravnomočna. Upa pa, da je finsko sodstvo neodvisno in da so sodbe korektne, je danes dejal v izjavi pred sejo vlade. Sicer pa je Erjavec zadovoljen, da je v zadevi Patria na sodišču dokazal svojo nedolžnost.

Erjavec je bil v času nakupa oklepnikov 8x8 obrambni minister. Zaradi suma nevestnega dela pri nakupu oklepnikov so mu skupaj z nekdanjim načelnikom Generalštaba Slovenske vojske Albinom Gutmanom leta 2011 sodili na ljubljanskem okrajnem sodišču, a sta bila oba oproščena.

Finsko okrožno sodišče v kraju Hämeenlinna je danes predstavnike finske Patrie oprostilo vseh obtožb podkupovanja v primeru prodaje oklepnikov Sloveniji. Kot je odločilo, tožilstvu ni uspelo dokazati obtožb podkupovanja, državi pa je naložilo plačilo sodnih stroškov v višini 1,235 milijona evrov. Sodišče je sicer dodalo še, da ostaja resen sum, da je prišlo do podkupovanja, poročata STT in finska televizija Yle.

Deli novico:

POŠTENJAK |  30 .01. 2014 ob  14: 31
g.JANŠA vemo ,da nisi kriv kaj vse so ti že naprtili samo ,da se te rešijo drži se s teboj smo in nas reši te rdeče golazni ,ki nas bo pripeljala v bedo .
Drago |  30 .01. 2014 ob  14: 18
Carletino dvomi v sodstvo na Finskem. Beseda "upam" pomeni, da v poštenost sodstva na Finske ni prepričan. Ker pa ne dvomi v slovensko sodstvo pa pomeni, da obstaja sum da Finsko po njegovem ni neodvisno slovensko pa je. Diplomat pa takšen, da si upa soditi o sodišču neke tuje države. In to prav on, ki je podpisal pogodbo z Patrio. Lahko pa on ve kaj v zvezi sam s seboj. Glede na njegovo izjavo obstaja dvom, da kaj ve. Saj veste vsak o sebi ve največ.