DANES SKORAJ 5000 MIGRANTOV: Skupaj smo jih gostili že 324.869

Slovenija

V Dobovo so danes iz Hrvaške pripeljali štirje vlaki s skupno več kot 4200 prebežniki. Migrante s prvih treh vlakov so po opravljenih policijskih postopkih in oskrbi z vlaki in avtobusi odpeljali proti Šentilju, Jesenicam in Karavankam, nekateri pa bodo pot v notranjost države nadaljevali zvečer. Danes do 18. ure je državo zapustilo 3520 migrantov.

Po podatkih novomeške policijske uprave je prvi vlak s tujci v Dobovo pripeljal okoli 1. ure zjutraj, ob 9.15 je prispel drugi vlak in ob 15.20 tretji. Na vseh je bilo po nekaj čez 1000 prebežnikov. Na četrtem današnjem vlaku, ki je zvečer prispel v Dobovo iz Slavonskega Broda, pa naj bi bilo po podatkih hrvaških varnostnih organov še 1112 beguncev.

Tujce, ki so v državo prispeli s prvimi tremi vlaki, so po oskrbi in opravljenih policijskih postopkih z vlaki in avtobusi prepeljali proti Šentilju, Jesenicam in Karavankam. V sprejemnem centru v Dobovi pa je še okoli 1300 migrantov, ki bodo z vlakom in avtobusi do 20. ure nadaljevali pot v notranjost države.

Skupno je v Slovenjo od 16. oktobra do danes do 18. ure vstopilo 324.869 migrantov.

Deli novico:

@seastrike |  15 .12. 2015 ob  01: 49
Nauk basni je da avto je potrebno imeti neregistriran, brez dokumentov in pomembno je kričati da si manjšina, vse posnet, ker te v Nemčiji čaka boljše življenje.

Res brezobzirno početje in maltretiranje nas državljanov, medtem ko pa imigrante imate kot za zmagovalce druge SV.
seastrike |  14 .12. 2015 ob  23: 18
malo smesno sem se pocutil danes na meji, ko sem imel 15minutno predavanje mejne policije kako nisem prisel pripravljen na mejni postopek (soncna ocala so bila problem), po drugi strani pa na tisoce ljudi brez dokumentov, rojenih 1.1.1995 vsak dan vstopa v naso drzavo brez tezav. Sicer moram priznat, da je policist imel prav konec koncev (zakonsko) vendar to ni bilo vredno arogantnega sarkasticnega monologa iz njegove strani...... ker sem bil dejansko presenecen nad oddnosom sem hotel dodati, bravo pravkar se pocutim kot lolek, kot ne drzavljan RS, dejansko mi je ta trenutek postalo jasno zakaj ne uzivate vecinske podpore drzavljanov ampak sem se raje ugriznil v jezik ker bi najbrz se zdaj bil tam in poslusal kdo ve kake zakone in podakte od tega in onega urada.....