Danes naj bi spregovoril o kandidaturi

Ljubljanski župan Zoran Janković naj bi javnosti danes sporočil, ali se je odločil kandidirati za predsednika PS. Opolnoči se bo tudi iztekel rok za oddajo soglasij h kandidaturam. Za zdaj je znana le kandidatura premierke in vodje PS Alenke Bratušek, vprašanje Jankovićeve kandidature pa ob številnih ugibanjih stopnjuje napetost, tudi v stranki.

Evidentiranih kandidatov za predsednika PS je 12, a je uradno znano le, da sta med njimi Janković in Bratuškova. Ta je soglasje h kandidaturi že dala, medtem ko prvi predsednik PS še molči. Svoja razmišljanja o prihodnosti stranke je v zadnjih dneh podelil s člani vodstva. V torek pa se je brez Jankovića sestal vrh PS, ki se je razšel brez dokončnih dogovorov.

Nagibal naj bi se h kandidaturi

Neuradno naj bi se Janković nagibal k oddaji soglasja h kandidaturi. Ker naj bi imel kot "oče" PS med člani še vedno veliko podporo, bi po nekaterih ocenah morebitno tekmo z Bratuškovo dobil. Ceno za to pa bi plačala tudi koalicija, ki je nastala ob pogoju Jankovićevega umika z vrha PS.

Špekulacije o tem, kaj lahko stori, se sicer stopnjujejo. Janković morda utegne s kritiko do vlade zapustiti stranko, lahko pa odda soglasje in ga do glasovanja na kongresu, ki bo 19. oktobra, umakne. Če se strasti ne umirijo, pa lahko kandidaturo umakne tudi Bratuškova.

Izključiti ne gre niti možnosti, da bi se v boj za predsedniški stolček v PS podal še kdo tretji. Lista kandidatov naj bi bila znana v četrtek.

poka |  02 .10. 2013 ob  11: 26
MA KAJ JE MOŽNO,DA SE TA SLOVENIJA UKVARJA SAMO Z ENIM ČLOVEKOM
IN COM. TO NEMOREŠ VERJET.SAMO BLA,BLA IN SLOVENIJA TONE IN TONE.
KDAJ SE BO TO NEHALO? DO SEDAJ NITI ENE REŠITVE IN TOLIKO NAPISANEGA.
KE BEDA!!!!!