Celje: zaokrožila anonimka o likvidaciji dijaškega doma

Po Celju je v teh dneh zaokrožila anonimka o likvidaciji tamkajšnjega dijaškega doma s strani države. V anonimki navajajo, da je Dijaški dom Celje pod vodstvom sedanje ravnateljice Milene Čanžek res zašel v velike težave. Številni dobavitelji so že odpovedali sodelovanje na podlagi podpisanih pogodb o dobavi blaga in storitev.

Kot navajajo v anonimki, v domu, ki so ga odprli leta 1979 in v vsem tem času ga niso obnovili, ne vedo, kako se bodo ogrevali, dobava hrane je vprašljiva, ker so dolgovi že visoki, delavci trepetajo zaradi neprestanih groženj, da bodo odpuščeni, prispevki se plačujejo z zamudo, objekt je star in slabo vzdrževan. Letos v domu pa biva več kot 100 dijakov in študentov.

Opozarjajo tudi, da so razmere v zavodu, ki je lani imel 35.000 evrov izgube, kritične, ravnateljica se je umaknila in je ni na delu že vse od junija, ker je v bolniški. Nihče noče biti njen namestnik, ker si zaposleni vedo, da je stvari zapeljala v stanje nelikvidnosti prav ona s svojimi nepremišljenim in nestrokovnim delom. Svet zavoda pa vodijo zunanji člani, ki so po navedbah iz anonimke vse bolj očitno prijateljsko povezani z ravnateljico in sindikalno skupino, ki je delovala po domače že nekaj let in ima moč nad ravnatelji v zavodu že več let.

V svetu zavoda o pomembnih odločitvah odločajo neusposobljene osebe

"V svetu zavoda o pomembnih odločitvah odločajo neusposobljene osebe, kuharji, vratarji in tajnica. Sindikalni zaupnik pa ne deluje v korist zaposlenih. Ravnateljica bi v primeru likvidacije ohranila svoj položaj, delavci bi šli na cesto, kdo pa bo skrbel za dijake ni pomembno. Objekt pa bo menda že kdo poceni kupil, ker je na dobri lokaciji," piše v anonimki.

Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so povedali, da ta hip odločitev o likvidaciji doma še ni sprejeta. "Ko bo, bomo z njo seznanili tudi javnost," so še dejala na ministrstvu.