Bičkov Razredni sovražnik si je prislužil prvo zlato rolo

Film Roka Bička Razredni sovražnik si je ogledalo že več kot 25.200 obiskovalcev. Film si je prislužil prvo zlato rolo Društva slovenskih filmskih ustvarjalcev in Koloseja. Razredni sovražnik je v tem mesecu že drugi slovenski film, ki polni kino dvorane. S podobnim uspehom se lahko pohvali tudi film Čefurji raus Gorana Vojnovića.

Pred celovečernim prvencem Roka Bička, ki je med drugim navdušil že kritike na filmskem festivalu v Benetkah, prejel pet vesen na Festivalu slovenskega filma in je obenem slovenski kandidat za nominacijo za tujejezičnega oskarja, so še številna gostovanja po festivalih po vsem svetu.

Dogajanje filma je postavljeno v eno od slovenskih srednjih šol, na kateri dijaki ne morejo sprejeti zahtev novega učitelja nemščine. Njihov odnos se zaostruje iz dneva v dan in po samomoru dijakinje njeni sošolci krivdo pripišejo učitelju.

To sproži niz usodnih dogodkov, ki za vedno spremenijo življenje učitelja in učencev, saj se resnica ozadja dogajanj skriva pod številnimi tančicami lahkomiselnih laži, zlonamernih spletk in nespametnih odločitev. V glavnih vlogah nastopajo Igor Samobor in devet srednješolcev, so zapisali pri Koloseju.