BRONU DODALI ZLATO: Ponomarenko Janićeva in Ostermanova najboljši na 200-metrski razdalji

Koper

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta sobotnemu bronu na 500-metrski razdalji na svetovnem pokalu v Poznanju v nedeljo dodali še kolajno zlatega leska. Najhitrejši sta bili v 200-metrski preizkušnji.

Ponomarenko Janićeva in Ostermanova nadaljujeta z izvrstnimi nastopi na največjih tekmovanjih. V soboto sta po enem letu premora na 500-metrski tekmi osvojili bron, v nedeljskem finalu na 200 metrov pa sta ugnali vse tekmice in se veselili prve zmage na tekmovanjih najvišjega ranga. To je bila sploh njuna prva skupna tekma v dvojcu na 200 metrov v karieri, saj sta v sezoni 2017 tekmovali le na 500 metrov.

Slovenki sta bili na progi res hitri, saj sta pred ciljem naredili napako, se skoraj zapletli in prevrnili, a vseeno ciljno linijo prečkali kot prvi. "Res je, prva zmaga. Že po kvalifikacijah sva računali na to. Zelo sem vesela, da nama je uspelo. Prva zmaga, čeprav na 200 metrov. Včeraj sva bili tretji na 500 metrov, obakrat sva malo izgubili ravnotežje in skoraj padli v vodo, kar je še dodatna motivacija za naprej. Da veva, da sva res dobri. Če v takšnih pogojih lahko dobro veslava skupaj, verjamem, da bo na mirni vodi še boljše. Do svetovnega prvenstva so še trije meseci. To bo tista glavna tekma sezone," je po vnovičnem uspehu dejala Ponomarenko Janićeva.

Ob zmagi je izkušena Slovenka posebno pozornost med tujci požela tudi zaradi dejstva, da je oktobra prav na svoj rojstni dan rodila hčerko, zdaj pa se uspešno in predvsem hitro vrnila med najboljše: "Celo nosečnost sem bila aktivna. Delala sem veliko na zavesljaju, da bi bil čim boljši, in ne toliko na moči. To se tudi vidi, ker mi še primanjkuje moči. Do svetovnega prvenstva je še dovolj časa in verjamem, da malenkosti, ki še manjkajo, lahko do takrat odpravim."

Velik nasmeh je po zmagi krasil Ostermanovo, ki je povedala: "Vidi se, da je voda zelo valovita. To ne gre skupaj z našim športom, ki se imenuje mirne vode. Enako je bilo tudi za ostala dekleta, ampak nekako sva prišli do cilja in zmagali. Resda sva se skoraj prevrnili, ampak še vedno je bilo dovolj za zmago. Veva, da imava še veliko rezerve, tako da bova to pokazali na svetovnem prvenstvu. Zelo sva zadovoljni. V dvojcu letos nisva opravili veliko treningov. Naslednji teden je nov svetovni pokal, nove tekme in mislim, da lahko še napredujeva."

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija