SEZONA SE JE ZAČELA V ŽUSTERNI: Na 1. tekmi najuspešnejši gostitelji (FOTO)

Koper

Na sobotni prvi tekmi XIX. Slovenskega pokala kajaka na mirnih vodah v sprintu za mlajše selekcije se je v Žusterni pomerilo skoraj 70 tekmovalcev in tekmovalk iz devetih slovenskih kajak kanu klubov. Kajakaši in kajakašice so tekmovali v različnih kategorijah, od najmlajših cicibanov do najstarejših rekreativcev, na razdaljah 500 in 1.500 metrov med kopališčem Žusterna in ustjem Badaševice. Največ odličij, tako zlatih (8) kot tudi v skupnem številu (17), so si priveslali člani kluba gostitelja, Žusterne.

Pet zlatih (skupaj 11) medalj je pripadlo ankaranski Orki, s po štirimi zlatimi pa so domov odšli kajakaši Bohinja (skupaj 11) in Čateža (10). Klub Soških elektrarn je dosegel skupaj 10 odličij (3 zlata), Ankaran pet (1 zlato) in Krško eno, so sporočili iz Kajak kanu klub Žusterna.

Tekmovali so člani ankaranskih Adrie, Ankarana in Orke, Krškega, Čateža, Bohinja, Ljubljane, novogoriških Soških elektrarn in domače Žusterne.

Na najvišjo stopničko so iz domačega kluba stopili: Matej Akrapovič (C1, 1.500 m), Metka Volk Štefič (rekreativci, 1.500 m), dvakrat Peter Karas (mladinci, K1 1.500 m in K2 500 m in tretje mesto K1 500 m), Dar Veter Larikov (mladinci, K1 500 m in K2 500 m) in Tia Franca (deklice, 500 m in 1.500 m in drugo mesto v K2 500 v kategoriji mladinke) ter po enkrat Jakob Porenta in Nejc Kankaranš Leskovec (cicibani, K2 v minikajaku 500 m).

Drugo mesto so si priveslali: David Kavčič (rekreativec, K1 1.500 m), Ula Valentič (mladinke, K1 1.500 m in K2 500 m), Lea Špindler Marsič (cicibanke, MK-420 500 m) in dvojec Tadej Kozlovič – Luka Šuster (cicibani, K2 v minikajaku 500 m).

Bron pa so dobili še Erik Stojanovič Kocjančič (rekreativec, K1 1.500 m) in Jakob Porenta (cicibani, MK-420 500 m).

Navkljub delovnemu gradbišču, na katerem naj bi do konca maja zrasli novi prostori kluba, je bilo sobotno tekmovanje uspešno izpeljano. "Dosežki naših članov in članic so odlični. Možnosti, ki se bodo v letošnjem poletju še povečale z novimi prostori kluba: nova telovadnica oziroma fitness, skupni klubski kotiček in pisarne, pa bodo omogočale nove podvige. Nedvomno gre velika zasluga prav Mestni občini Koper, ki je prisluhnila našim prošnjam, saj se zaveda, da so mladi uspešni, vrhunski športniki ena izmed najboljših promocij kraja," je dejala predsednica kluba Zdenka Ponomarenko.

V klubu so hvaležni vsem, ki so jim že in jim še bodo pomagali, tako finančno kot materialno, njihova vrata pa so po besedah Ponomarenkove "vselej odprta vsem, ki bi se radi preizkusili v kajaku, tako najmlajšim kot mladim po srcu, brez starostnih omejitev".

Naslednji izziv kajakašev in kajakašic na mirnih vodah bo že naslednji konec tedna v hrvaškem Zagrebu.

Deli novico: