KAJAKAŠI NA MIRNIH VODAH LETOS BREZ NAJBOLJŠE SLOVENKE: Špela Ponomarneko Janić bo vesla zamenjala za zibelko

Slalomistom in spustašem na divjih vodah ter tekmovalcem v kajakaškem maratonu, ki so letos že nastopali doma in v tujini, se prihajajoči vikend pridružujejo še sprinterji na mirnih vodah. V Zagrebu bosta v soboto in nedeljo potekali izbirni tekmovanji za uvrstitev v slovensko reprezentanco, v ekipi pa ne bo najboljše Slovenke v tem športu.

Zagrebški Jarun bo dal odgovore, kdo bo zastopal slovensko reprezentanco na mirnih vodah na največjih tekmah sezone, torej svetovnih pokalih ter evropskih in svetovnih prvenstvih za člane, mlajše člane in mladince.

Po uspešni sezoni 2017, ko je kolajne osvajala kot za šalo, letos na tekmovališčih sicer ne bo najtrofejnejše slovenske kajakašice Špele Ponomarenko Janić, ki oktobra pričakuje drugega otroka. Podobno kot v prvi nosečnosti tudi tokrat načrtuje veslanje in treninge, vse dokler ji bo telo to dopuščalo, saj se je recept ob prvi nosečnosti izkazal za uspešnega, Ponomarenko Janićeva pa se je na tekmovališča vrnila v zmagovitem slogu.

Na Jarunu bodo konec tedna izvedli tekmovanja na 200-, 500- in 1000-metrski razdalji za mladince, mlajše člane in člane. V soboto so predvidena tekmovanja na 500 in 1000 metrov, v nedeljo pa še vse preizkušnje na 200 metrov ter finalni tekmi članov in mladincev na 500 metrov.

Poleg sprinterjev na mirnih vodah tekmovanja ta konec tedna čakajo tudi slalomiste in spustaše. Spustaški tekmovanji, evropski pokal v sprintu na divjih vodah ter ICF ranking tekmo v klasičnem spustu, bo gostila Banjaluka, zelo močno slalomsko tekmovanje s številčno slovensko udeležbo pa se obeta v slovaškem Liptovskem Mikulašu. Prizorišče letošnjega svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah bo gostilo 34. mednarodno slalomsko tekmovanje Liptov.

Deli novico:

Bravo |  18 .04. 2018 ob  14: 20
Srečno Špela!