25-LETNI KOPRČAN JO JE ODNESEL Z VIKEND ZAPOROM: Na parkirišču pred trgovskim centrom so mu zasegli drogo za posilstvo

Kronika

Petindvajsetletni Koprčan je bil na koprskem okrožnem sodišču po podpisu sporazuma o priznanju krivde obsojen na zaporno kazen na alternativni način, in sicer z vikend zaporom, so poročale Primorske novice. Obsojenega so policisti v začetku avgusta prijeli zaradi preprodaje droge GBL, znane kot droge za posilstvo.

Fotografija je simbolična.

Obtoženega so policisti tedaj prijeli pred parkiriščem trgovskega centra v Kopru ter mu zasegli več originalno zapakiranih plastenk s prozorno tekočino in injekcijske brizgalke. Oddelek za kriminalistično tehniko je tekočino testiral in ugotovil, da tri litre in 329 mililitrov prozorne tekočine v zaseženih plastenkah vsebuje prepovedano drogo GBL, ki jo javnost pozna kot drogo za posilstvo. Ta v manjših dozah deluje stimulativno in evforično, v večjih dozah pa na centralni živčni sistem deluje depresirajoče in lahko povzroči začasno globoko spanje oziroma komo.

Kasneje so policisti pri moškem opravili tudi hišno preiskavo, v kateri so našli dodatne plastenke GBL in vrečke in zavitke s snovmi, za katere se je izkazalo, da so v njih amfetamini in droga MDMA, ki je znana kot učinkovina ekstazija.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  14 .11. 2019 ob  14: 38
jQuery11230049350262512185994_1573738678137 Čez teden bo dilal naprej, za vikend pa počival ?