LAŽNI SOCIALNI DELAVKI OGOLJUFALI STAREJŠI PAR V IZOLI: Ponujali masažo, izmaknili gotovino

Kronika

V Izoli sta dopoldan prišli do starejšega para dve ženski, stari med 40 in 50 let, oblečeni v temno modra oblačila, visoki približno 165 cm, ki sta se predstavili kot delavki Centra za socialno delo. Ženski sta ponujali masažo in obisk toplic. Zakonca sta posedli na stole tako, da sta bila obrnjena proti zidu, in ju masirali. Po desetih minutah sta rekli, da morata oditi. Kasneje sta zakonca ugotovila, da jima je iz denarnice zmanjkalo 180 evrov gotovine, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

"Ko se pri vas pojavijo ljudje, ki jih ne poznate, bodite previdni in poskrbite za varnost svoje lastnine. Stanovanja in hiše zaklepajte, od vsakega, ki vam kaj ponuja, pa lahko zahtevate, da se izkaže z dokumenti," svetujejo na PU Koper.

V zadnjem času po celi državi opažajo dva načina goljufanja. V prvem primeru storilci vabijo ljudi iz hiše z namenom, da si 'nekaj skupaj pogledajo' in jih s tem tako zamotijo, da pozabijo na varnost svoje lastnine, medtem pa drugi storilec hišo pregleda in odtuji stvari, kot so zlatnina, ure in denar. V drugem primeru pa pridejo goljufi na dom, navadno k starejšim občanom, in jim ponudijo različne usluge. Pri tem izkoristijo nepazljivost in ukradejo prav tako gotovino in zlatnino, opozarjajo koprski policisti.

Zapeljal s ceste in se prevrnil na streho

Včeraj ob 20. uri so na PU Koper dobili obvestilo, da je na cesti Zgornje Škofije–Tinjan voznik volva zapeljal s ceste in se prevrnil na streho. Policisti so na kraju ugotovili, da je 58-letni domačin vozil neregistrirano vozilo z registrskimi tablicami, ki mu ne pripadajo. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,64 mg/l. Vozilo so mu zasegli.

Pol ure kasneje so policisti v Luciji zasegli osebni avto 52-letnemu domačinu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Ob 22.50 pa so še v Pradah zasegli osebni avto 26-letnemu državljanu Kosova, ki prav tako nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vsem trem sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od včeraj zjutraj do danes zjutraj obravnavali šest oseb, ki so nedovoljeno prestopile hrvaško-slovensko državno mejo. Po enotah so obravnavali na Policijski postaji (PP) Ilirska Bistrica pet oseb in še eno na PP Koper. Vseh šest tujcev je bilo vrnjenih hrvaškim varnostnim organom.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija