ŽIVLJENJE NA KRASU IN V BRKINIH SE VRTI NAPREJ: Ekstremni podvig Luke Skočaja, ki se mu lahko pridružite prav vsi!

Slovenija

Prebivalci Krasa in Brkinov se letos povezujejo na drugačen, a enoten način z okrasitvijo koles z lučkami in s sloganom 'Življenje na Krasu in v Brkinih se vrti naprej'. Enotna okrasitev pa je te dni pošteno prerasla občinske meje. Pobudi se priključujejo ljudje iz ostalih slovenskih regij. Športno društvo Tekači Vipavske doline pripravlja ultra tekaški izziv 100 ob Mrzli reki, ki mu je dodana srčnost in dobrodelna nota.

Pobudnik izziva Luka Skočaj bo 12. decembra odtekel 100 km kar doma, na tekalni stezi. K temu vabi tudi druge, da izzovejo lastne sposobnosti, ob tem pa pomagajo tistim, ki potrebujejo zagon za športno udejstvovanje.

V sklopu projekta Botrstvo v športu, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in Olimpijskega komiteja Slovenije, ob sodelovanju Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina poteka zbiranje sredstev za pomoč mladim perspektivnim športnikom z manj priložnostmi.

S poslanim SMS-sporočilom na številko 1919 in ključno besedo STOTKA5, oziroma nakazilom na Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina, TRR SI56 6100 0000 8873 907, odprt pri Delavski hranilnici, d. d. Ljubljana, lahko tako posamezniki kot podjetja podprejo plemeniti dogodek in prispevajo za razvoj mladih športnikov. Akcija zbiranja sredstev bo trajala do konca leta 2020.

Še en podvig, s katerim želijo podpreti Luko, bodo pripravili člani Športnega društva 3ŠPORT iz Kopra. V soboto bo osem članov teklo od Letališča Sečovlje po obalnih občinah tako, da si bodo na občinskih mejah podajali štafeto. Za štafetno palico so izbrali razkužilo, s katerim bo zadnji pritekel do Lukove hiše v Baču pri Materiji.

Vse aktivnosti v okviru združenih projektov so na voljo na spletni strani 100 ob Mrzli reki in spletni strani Visitkras . Ekstremni izziv Luke lahko spremljate na Facebook strani 100 ob Mrzli reki, prav tako kolesarje na strani VisitKras, tekaško štafeto članov ŠD 3 ŠPORT pa lahko spremljate na njihovi FB strani .

Za dodatne informacije se lahko obrnete na ORA Krasa in Brkinov, Valerijo Pučko, el. naslov: valerija@vistikras.info, tel. 030 451 645; Organizacijski odbor 100 ob Mrzli reki, Alenka Čadež Kobol, el. naslov: info@100obmrzlireki.si, tel. 031 613 806; Luka Skočaj tel. 041 766 901 in predstavnik ŠD 3ŠPORT Rok Terčelj, tel. 031 534 786.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija