Zgodbe, ki so zaznamovale Obalo

Koper

Pripravili smo pregled zgodb, ki so zaznamovale teden, ki se pravkar zaključuje. Najbolj odmevne, najbolj iskane in najbolj komentirane.

Krajinski park Sečoveljske soline v roke Turkom?Obala Ljubljani: "Ne boste prodali naših solin!"Borba za soline je tudi borba za delovna mesta!

Marsikdo je ostal odprtih ust, ko je izvedel, da se lahko zgodi, da bo v paketu z družbo Telekom Slovenije prodana tudi družba Soline, d. o. o., ki ima koncesijo za upravljanje Krajinskega parka Sečoveljske soline. Temu nasprotujejo naravovarstveniki, pa tudi Občina Piran in Ministrstvo za kmetijstvo in okolje. Na SOD-u in Telekomu pa o izločitvi družbe iz prodaje še bolj kot ne molčijo.

Izolski bolnišnici dva milijona evrov posojila

Izolska bolnišnica bo iz državne zakladnice dobila dva milijona evrov, so se dogovorili na današnjem sestanku med ministrstvom za zdravje, ministrstvom za finance in omenjene bolnišnice. Kot so sporočili iz zdravstvenega ministrstva, so bolnišnici odobrili likvidnostno posojilo za poplačilo najbolj nujnih zapadlih obveznosti.

Hude obtožbe na račun rektorjaRektor Marušič pojasnil očitke iz anonimkeDr. Dragan Marušič: "Konstrukt je nastajal dolgo in načrtno"

Rektorja Univerze na Primorskem je doletela anonimka, ki ga obtožuje številnih kršitev, celo korupcije, nepotizma in nenamenske porabe sredstev ter favoriziranje ene od članic univerze. Ta pa očitke zavrača in pravi, da gre za konstrukt, ki je nastajal dolgo časa, avtorji pa naj bi bili nekdanji privilegiranci, ki jim je njegov prihod na čelo univerze prekrižal načrte.

Plavje: Pomoč sosedov je bila ključnega pomena

Na Plavjah je v nedeljo zvečer počilo. Silovito. Po dveh manjših strelah je zagrmelo in udarilo v hišo družine Jager. Razbilo je streho, razvil se je požar. A k sreči so družini takoj na pomoč priskočili sosedje.

Takšne tragedije nihče ni pričakoval

Mirno vasico v zaledju Kopra je v sredo pretresla družinska tragedija. Spor med bratoma se je končal z umorom in samomorom. Domačini pravijo, da česa takega v vasi ne pomnijo, prav tako pa takšnega dogodka tudi niso pričakovali. 

"Italijani s fojbami in novim zakonom pretiravajo"

Minuli teden smo pisali o tem, da je v Italiji v pripravi zakon, ki bo strogo kaznoval zanikanje vojnih zločinov in genocida, kamor Italijani prištevajo tudi zloglasne fojbe. Nasprotnikom grozi do sedem let zapora.

Stanovalci so se uprli

Z namenom, da združijo moči proti nerealnim cenam ogrevalnih storitev, so se stanovalci odločili, da ustanovijo civilno iniciativo. Kakšno mnenje imajo stanovalci na Markovcu o podjetju Za Gradom, ponazarja tudi novonastali grafit neznanega grafitarja.

to je to |  27 .10. 2013 ob  22: 38
tako je in še zmeraj se jih voli... torej smo mi butci ne oni... mi jih volimo da anm škodijo ker že pred volitvami vemo da ne bodo naredili nič pametnega
jezna |  26 .10. 2013 ob  17: 40
res ne razumem naših politikov, vse so že prodali kar se je mukoma toliko let gradilo, zanima me kaj bodo pa potem naredili ko ne bo večkaj prodajat. namesti, da bi čuvali našo lepo državo in dvignili svoje RITI in pogledali malo kaj bi se dalo iz nje iztržiti, SRAMOTA. Samo jokajo da je recesija in kriza, vse firme so propadle, ker seveda nimajo dela, ljudje so na zavodih za zaposlovanje, rdečih križih, karitasih., politiki niso niti z malim prstom mignili da bi rešili kako firmo, samo gledajo kako bi nas državljane obdavčili n nam vsak mesec postrežejo z novimi davki na minimalno plačo netto cca 500 evrov. najraje bi videli, da bi upokojenci pomrli, ne bi bilo treba pokojnin, šole bi bile plačljive ,zdravstvo, vrtci itd. Lahko je sedeti na stolu in krojiti usodo drugim, toda treba je znati preživeti z vsem tem kar nam nalagajo. Če bi jaz doma tako gospodarila, bi že zdavnaj vsi pocrkali. Dragi politiki, morate se zavedati da grejete stole zato ker smo vas mi tam postavili in ste v naši službi, ker vas mi državljani plačamo, ko bi dobili mesečno plačo 500 evrov in bo treba mesec preživeti z njimi mislim da bi drugače sprejemali zakone.