ŽE DRUGI DAN ZAPORED ALARM NA PRIMORSKI AVTOCESTI: Voznik kljub temu ni ustavil

Kronika

Po včerajšnjem dogodku na Primorski avtocesti, zaradi katerega se je sprožil alarm, se je podobno zgodilo tudi danes. Ob 8.40 se je v tunelu Dekani v smeri proti Ljubljani sprožil višinski alarm, tovorno vozilo pa je kljub temu peljalo naprej. Policisti so vozilo ustavili na Kastelcu. 40-letnemu vozniku vlečnega tovornega vozila z naloženim drugim tovornim vozilom so izdali plačilni nalog za več kršitev, za podjetje pa sledi hitri postopek z odločbo.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 32 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 120 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče z materialno škodo in eno vozilo zasegli. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in nasilje v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru niso intervenirali, prav tako niso obravnavali ilegalnih prehodov državne meje.

V vasi pri Ilirski Bistrici je nekdo vlomil v hišo, iz katere je lastnikom ukradel kolo, motorno žago in vrtalnik. Škode je za 700 evrov.

Ob 11.30 so policisti na Spodnjih Škofijah ustavili 46-letnega državljana Hrvaške, ki je napihal 0.77 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V Luciji so policisti obravnavali nasilnega moškega, ki je bil do žene večkrat fizično in psihično nasilen. Sledi mu kazenska ovadba.

Popoldne so redarji v Portorožu obravnavali 19-letnega voznika mopeda. Odrejen tehnični pregled je pokazal, da moped razvije večjo hitrost, kot je dovoljena, in sicer 57 km/h. Sledi mu obdolžilni predlog.

Zimske razmere

Danes so se pričele zimske razmere tudi na območju PU Koper. Sneg se oprijema vozišča, cestno podjetje pa že od jutra posipava ceste. Ekipe policistov so na terenu, na avtocestnem postajališču pri Nanosu je več ustavljenih tovornih vozil, saj je proti Vipavi zapora zaradi burje II. stopnje, kar pomeni prepoved za vse kamp prikolice in vsa vozila s ponjavami in hladilniki. Na avtocesti je tudi nekaj zastojev.

Policisti opozarjajo, naj vozniki pred odhodom na cesto očistijo svoja vozila, če je na njih sneg ali led, sicer jih čaka kazen 200 evrov. Prav tako morajo biti vozila opremljena z zimsko opremo, to je 3 mm profila na zimskih pnevmatikah oziroma 3 mm na letnih pnevmatikah z obveznimi verigami. Kazen za nepopolno zimsko opremo je 40 evrov, če pa voznik brez zimske opreme povzroči zastoj ali prometno nesrečo, je kazen 500 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija