SPROŽIL ALARM NA PRIMORSKI AVTOCESTI: Manever Ljubljančana bi se lahko tragično končal

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 118 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče z materialno škodo, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in tri tatvine ter eno nasilje v družini, zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v dveh primerih.

Vse fotografije so simbolične. 

Včeraj ob 14. uri so bili policisti obveščeni, da je na Razdrtem voznik osebnega avtomobila zapeljal s stare ceste na avtocesto in pri tem zgrešil priključek. Zapeljal je namreč na napačen priključek – izstop iz avtoceste smer Postojna–Razdrto, pri tem pa se je sprožil alarm. V tem času je po avtocesti pripeljal neznan voznik, ki je izstopal na Razdrtem, s tem pa je preprečil, da bi voznik prišel na avtocesto. Voznik je nato z avtomobilom zapeljal vzvratno po priključku nazaj in nato po regionalni cesti zapeljal do priključka na avtocesto v smeri Postojne. Policisti so izsledili 78-letnega voznika iz Ljubljane. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Na Dars smo vprašali, kako delujejo tovrstni alarmi in na kakšen način se sprožijo. Kot so pojasnili, imajo različne vrste detekcije, ki poleg ostalih alarmov sprožijo tudi alarm vožnje v napačno smer. "Včerajšnjo vožnjo v napačno smer je sprožila zančna detekcija, ki je nameščena v cestišču," so povedali na Darsu.

Včeraj ob 15.30 je v Bertokih padel kolesar. Policisti so na kraju našli 64-letnega moškega iz Ilirske Bistrice, ki je odklonil zdravniško pomoč. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1.16 mg/l alkohola. Padel je zaradi vožnje preblizu roba vozišča. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi prehoda meje občine bivanja in plačilni nalog zaradi vožnje kolesa pod vplivom alkohola.

Vlomi in kraje

V Portorožu je nekdo vlomil v hišo. Ukradel je dve moški in žensko ročno uro ter nekaj zlatnine.

Na Istrski cesti v Kopru je nekdo ukradel gorsko kolo znamke Rock, tip Manhattan, zeleno/črne barve, ki je bilo parkirano pod nadstreškom. Kolo je vredno 500 evrov.

Ostali brez avtomobilov

Včeraj ob 12. uri so v Kopru zasegli osebni avto 49-letnemu vozniku, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Popoldan so policisti v Postojni zasegli osebni avto 36-letniku, ki prav tako ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Nasilje v družini

Izolski policisti so zvečer obravnavali nasilje v družini. Moškemu, ki je pod vplivom alkohola pretepal ženo in otroka, so izrekli ukrep prepovedi približevanja, obravnava pa se tudi kaznivo dejanje nasilništva.

Obravnavani ilegalni migranti na območju PU Koper v zadnjih 24 urah

Ilirskobistriški policisti so obravnavali dva državljana Alžirije, kozinski policisti pa so dopoldan pri Obrovu obravnavali tri državljane Irana in enega državljana Afganistana. Italijanski varnostni organi so v Slovenijo vrnili državljana Maroka in državljana Egipta. Vsi postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija