Združitev spet pod vprašajem?

Goriška

Potem ko so sredi lanskega leta sveti šestih goriških občin, vključno z novogoriškim mestnim svetom, podprli priključitev zobozdravstvenega doma zdravstvenemu domu Nova Gorica, se je na zadnji seji novogoriškega sveta združitev teh dveh ustanov, ki skrbita za osnovno zdravstvo in zobozdravstvo na območju šestih občin na Goriškem, nekoliko zaustavila.

Prvo obravnavo odloka o združitvi so svetniki obravnavali na četrtkovi redni seji. Po daljši razpravi so se odločili, da podprejo predlog svetnika Gregorja Veličkova in odlok ponovno vrnejo v prvo branje.

Svetniki so se namreč zbali, da ob združitvi ustanovi ne bi bili več enakovredni in bi zdravstveni dom, ki je po številu zaposlenih približno trikrat večji od zobozdravstvenega,  požrl zobozdravstveni dom. Slabljenje zobozdravstva na račun osnovnega zdravstva je sicer takoj zanikal direktor zdravstvenega doma, Marjan Pintar.

Z združevanjem se nikamor ne mudi

Svetniška skupina SD je predlagala, da se sprejemanje odloka o združitvi upočasni in se pripravijo natančnejši izračuni o učinkih združevanja. Svetnikom se namreč zdi nesmiselno ukinjati ustanovo, ki tudi s finančnega vidika deluje pozitivno.

Deli novico: