17 hišnih preiskav, 4 osebe pridržane

Kronika

Kriminalisti na območju Policijskih uprav Maribor in Ljubljana izvajajo 17 hišnih preiskav na naslovih fizičnih in pravnih oseb. Preiskava, ki jo usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, poteka v smeri utemeljitve sumov storitve kaznivega dejanja oderuštva, goljufije in pranja denarja. Pridržane so štiri osebe.

Aktivnosti preiskovanja kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete izvaja sektor kriminalistične policije Policijske uprave Maribor v okviru predkazenskega postopka. Išče poslovno dokumentacijo in druge materialne dokaze, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku.

"Današnje aktivnosti so usmerjene v preiskovanje gospodarskih kaznivih dejanj na škodo velikega števila fizičnih oseb iz celotne Slovenije," so sporočili z mariborske policijske uprave.

V akciji sodeluje 198 kriminalistov

Dodali so, da so preiskovalci na podlagi pooblastil iz zakona o kazenskem postopku zaradi zbiranja obvestil in dokaznih predmetov o obravnavanih kaznivih dejanjih štirim osumljenim osebam odvzeli prostost, ki bodo za čas, dokler trajajo zakonsko določeni razlogi, tudi pridržani.

V akciji sodeluje skupno 198 kriminalistov in policistov iz policijskih uprav Maribor, Ljubljana, Murska Sobota, Celje, Koper, Kranj, Novo mesto in Nova Gorica.

Za kaznivo dejanje oderuštva je zagrožena kazen zapora do treh let, za goljufijo zapor od enega do osmih let in za pranje denarja zapor do osem let.

Deli novico: