Zaradi ujme tudi danes zaprte številne šole, gospodinjstva brez elektrike

Kronika

Po obilnih padavinah, ki so ohromile večji del države, bodo tudi danes nekatere šole zaprte. Precej dela bodo imeli tudi delavci elektro podjetij, ki bodo skušali vzpostaviti oskrbo z električno energijo. Na terenu bodo tudi pripadniki civilne zaščite, ki bodo odpravljali posledice ujme.

Danes bodo doma ostali otroci približno 40 osnovnih šol, ki bodo zaradi posledic vremenskih razmer ostale zaprte. Zaprte bodo številne podružnične šole, nekateri vrtci ter tri srednje šole (dve v Postojni in ena na Jesenicah). Šole bodo odpadel pouk nadomestile v prihodnjih sobotah.

Za danes je bil napovedan izpitni rok poklicne mature iz matematike oziroma tujega jezika, a je prestavljena na prihodnji teden.

Na terenu bodo gasilci, delavci elektro podjetij, komunalni delavci ter civilna zaščita, ki bodo nadaljevali z odstranjevanjem posledic, ki so jih povzročila s snegom in ledom obtežena podrta drevesa in drogovi električne napeljave.

Od danes želežniške proge spet prevozne

Na terenu so nenehno tudi delavci Slovenskih železnic, tako da bodo številne proge danes spet prevozne.

A nevarnost žleda in poledice bo tudi danes, zlasti na prehodu med Notranjsko in Primorsko. Agencija za okolje napoveduje, da se bodo v zahodni ter delu osrednje Slovenije znova začele pojavljati padavine, ki bodo trajale krajši čas, pa tudi količina padavin bo manjša kot v minulih dneh.