Na zahodu ponovno nevarnost žleda, v sredo otoplitev

Kronika

Padavine so se že začele pojavljati v zahodni Sloveniji, čez dan pa se bodo razširile tudi nad osrednjo Slovenijo. Predvsem na prehodu med Notranjsko in Primorsko bo nevarnost žleda in poledice. Pojav bo predvidoma trajal le krajši čas in tudi količina padavin bo manjša, kot v minulih dneh. V sredo se bo otoplilo, so zapisali na agenciji za okolje.

Danes bo pretežno oblačno, v zahodni in osrednji Sloveniji se bodo pojavljale padavine. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem do 10 stopinj Celzija. Do srede zjutraj bo predvidoma padlo v osrednji Sloveniji od 5 do 10 centimetrov snega, v zahodni Sloveniji pa do okoli 20, lokalno tudi 30 centimetrov. Novozapadli sneg bo dodatno obremenjeval drevesa in konstrukcije.

V sredo bo pretežno oblačno, ponekod na vzhodu države občasno delno jasno. V zahodni in osrednji Sloveniji bodo padavine, čez dan bo ponekod v severni Sloveniji še snežilo, drugod povečini deževalo. Najnižje jutranje temperature -3 do 1, na Primorskem od 4 do 8, najvišje dnevne od 3 do 8, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

V sredo dopoldne bo sneg postopoma prehajal v dež. Prizemna plast zraka se bo ogrela nad ledišče, žled se bo pričel taliti. Na širšem območju Julijskih Alp je še vedno zelo velika nevarnost proženja snežnih plazov. Zaradi zasičenosti kraškega podzemlja z vodo se bodo v prihodnjih dneh povečevale ojezerjene površine na območjih kraških polj in Pivške kotline.

V četrtek bo pretežno oblačno. Ponekod bodo manjše padavine, v severni Sloveniji povečini kot rahel sneg.
V petek bo zmerno do pretežno oblačno in povečini suho. Še topleje bo, ponekod bo pihal jugozahodni veter.