Obala pokazala veliko srce: sobodajalci na pomoč ljudem v stiski!

Piran

Praktično celo Slovenijo je zajela ujma snega in žledu. Desetina prebivalstva je brez elektrike, Obala pa je praktično edini kotiček, kjer življenje poteka po ustaljenih tirnicah.

Cele družine so tako na različnih območjih brez ogrevanja in elektrike, skratka najbolj osnovnih življenjskih pogojev. Ne glede na to,da v naših krajih težav ni, pa so nekateri kljub temu nesebični priskočili na pomoč. Poročali smo že o tem, da so obalni gasilci na delu v Postojni, sedaj pa svoje želijo prispevati tudi sobodajalci oziroma lastniki apartmajev. 

Številni so se tako odločili, da ljudem, ki so ostali brez elektrike in ogrevanja, brezplačno ponudijo toplo zavetje. Vsi pravijo, da imajo prednost družine z majhnimi otroki, teh prostih apartmajev pa je vse več. 

"V okviru nesrečnih vremenskih pojavov, škode, ki je bila povzročena po Sloveniji, bi tudi mi radi priskočili na pomoč kakšni družini, ki je ostala brez elektrike, ogrevanja ali tople vode. Prosimo vas, da delite to sporočilo naprej, da nas vidi čim več ljudi in pride do pomoči potrebnih. Ker pa je v teh časih zelo malo ljudi, ki se sami javijo in povedo, da bi potrebovali pomoč, pozivamo tudi vse, ki imajo morda v svoji bližini koga, ki bi to pomoč potreboval, da stopijo z nami v stik. Tako ga bomo sami povabili k sebi. Potreben je samo prevoz do Portoroža. Za streho nad glavo in topel apartma bomo poskrbeli mi," je zapisal Grega Simčič, lastnik apartmajev Maygut v Portorožu. 

Kot že omenjeno, je tovrstnih pozivov vse več, "na kup" jih zbira tudi Radio Capris prek svoje Facebook strani.

Deli novico:

humanoid |  05 .02. 2014 ob  08: 39
Bistveno vprašanje je: ali bomo poskrbeli (predvsem nuditelji pomoči), da to sporočilo pride do teh družin, ki so odrezane od elektrike - medijev!? ? Da ne bo ostalo samo pri tem in se izkazalo za še eno strategijo za priljubljenost na socialnih medijih! Torej, pot pod noge, v časopise, pisma in čim več po analognih kanalih!!
popravek |  04 .02. 2014 ob  21: 56
Prihajajo, ne prihajajajo, seveda. Moja napaka.
@ istrijan |  04 .02. 2014 ob  21: 52
Iz spodnjega komentarja kar veje altruistična, človekoljubna naravnanost "obalčanov" do preostalega sveta, zlasti do - očitno na njihovo žalost - sodržavljanov ...
Ljudem v stiski, ki so vzeli zares v članku opisano (sicer hvalevredno) ponudbo, mora biti pa res toplo pri srcu, ko prihajajajo med take humanitarce ...
istrijan |  04 .02. 2014 ob  15: 46
celotna Slovenija prav ste povedali.
obala je Istra ;) in to tudi narava se zaveda. žal so žabarji prepričani da spada obala pod slovenijo ;)
iko |  04 .02. 2014 ob  15: 37
lepa gesta, bravo
** |  04 .02. 2014 ob  09: 20
Vse pohvale!!