ZAKAJ SO ZNIŽALI DOVOLJENO HITROST MED VALETO IN LUCIJO: Pojasnjuje direkcija za infrastrukturo (ANKETA)

Piran

Poročali smo že, da je direkcija RS za infrastrukturo na podlagi vloge občine Piran in ogleda stanja na terenu na glavni cesti med Valeto in Sečovljami od uvoza na parkirišče do križišča z lokalno cesto omejila najvišjo dovoljeno hitrost z 90 kilometrov na uro na 60. Kot so pojasnili, so to storili z namenom zagotavljanja večje varnosti na območju večjega števila zaporednih priključkov na cesto. Se z ukrepom strinjate, vas sprašujemo v tokratni anketi na koncu članka.

Direkcija RS za infrastrukturo je z namenom povečanja prometne varnosti na območju večjega števila zaporednih priključkov z leve in desne strani na državno cesto Valeta–Sečovlje, kjer zavijanje na ali s priključkov predstavlja potencialno nevarnost za odvijanje prometa na državni cesti, omejila najvišjo dovoljeno hitrost na 60 kilometrov na uro.

"V nadaljevanju odseka se situacija obcestnega sveta bistveno spremeni, saj ni poselitve ob cesti in ni večjega števila neposrednih priključkov na državno cesto, zato je najvišja dovoljena hitrost 90 kilometrov na uro vse do naselja Lucija," so še pojasnili na direkciji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija