ZAKAJ JE MANDARIĆ NA SODIŠČU IZGUBIL PROTI POPOVIČEVI MAMI? Sklepanje fiktivnih pogodb ni dopustno

Kronika

Po poročanju Primorskih novic je Solza Popovič, mama Borisa Popoviča, na ljubljanskem okrožnem sodišču dobila pravdo proti poslovnežu Milanu Mandariću. Sodišče je namreč ugotovilo, da je bila posojilna pogodba fiktivna, saj Popovičeva posojila ni nikoli dobila, zapis pa je bil pripravljen zaradi interesov Mandarića glede njegovega gotovinskega poslovanja v Sloveniji. Ameriški poslovnež srbskega rodu je sicer na koprskem sodišču sprožil izvršbo, s katero terja vračilo skoraj milijona evrov, a jo je tožba Popovičeve ustavila.

Kot spominja časnik, je Solza Popovič na ljubljanskem sodišču vztrajala, da je bila posojilna pogodba, s katero ji je Mandarićevo podjetje MM Investicije leta 2007 posodilo 485.000 evrov, fiktivna oziroma nična.  Prav s to pogodbo je Mandarić na koprskem okrožnem sodišču sprožil izvršbo. Trdi, da mu Popovičevi denarja niso vrnili, ko je prišel čas za to, in da so se začeli temu izmikati.

Popovičeva pa trdi, da je ona Mandariću prva dala denar, saj je potreboval gotovino. Izročitev denarja v bankovcih po 500 evrov naj bi se zgodila v domači spalnici, Mandarić pa naj bi ji nato ta denar s fiktivno pogodbo samo vrnil.

Zdaj je sodišče ugotovilo, da je leta 2007 Mandarić potreboval večje količine denarja za poslovnaje nogometnega kluba Koper, pa tudi, da je bila posojilna pogodba fiktivna. Kot je ocenilo sodišče, tak namen sklenitve pogodb ni dopusten, zato je, kot piše časnik, odločilo, da sta posojilna pogodba in pogodba o ustanovitvi hipoteke na nepremičnini Solze Popovič nični.

Odvetnica Popovičeve, Nina Cek Perhovec je izrazila zadovoljstvo nad po njenih besedah korektno izvedenim postopkom, Mandarić pa je pisno za časnik sporočil, da bo zoper sodbo izkoristil vsa pravna sredstva. "S tako površnostjo in neupoštevanjem neizpodbitnih dejstev in ker ta sodba ni edini primer kršenja mojih interesov v Sloveniji, se bom kot ameriški državljan obrnil tudi na ameriško ambasado v Sloveniji in jim predstavil ta sramotna dejstva ter zahteval, da zaščitijo interese svojega državljana,” je zapisal v odgovoru.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  23 .06. 2019 ob  09: 11
-2
@stric iz ozadja, g.Mandarič je g. Popovič v domači spalnici posodil 485.000 € , ki pa mu jih ta ni vrnila.
Stric iz ozadja |  23 .06. 2019 ob  08: 04
10
Prvič: od kje ge.Popovič 485.000,00 evrov gotovine? Kje je FURS? Zakaj naj bi g.Mandarič potreboval za financiranje FC Koper gotovino, če pa po zakonu mora športno društvo skoraj vse plačevati preko TRR (maksimalno 420,00 v gotovini)? Kje je FURS? Komu je ga.Popovič dejansko posodila denar: FC Koper ali Mandariču osebno? Od kje g.Mandariču 485.000,00 evrov za vračilo posojila? Kje je FURS? Če je bila pogodba fiktivna, gre za ponarejanje poslovnih listin! A dejansko ni bila, ker je do primopredaje denarja očitno dejansko prišlo po izjavah sodeč.... Veliko nedoslednosti.... Kot je napisal td: ČISTO in OČITNO pranje denarja.... in sodišče, policija in FURS in ostali pristojni.... NIČ!! Običajni državljani pa v raznoraznih postopkih (inšpekcijskih, policijskih, sodnih,...) za malenkosti v primerjavi s tem zneskom...
td |  22 .06. 2019 ob  15: 33
11
Ne razumem, to kar je naredil bi lahko rekli pranje denarja, in ON se bo pritožil? In kaj misli, ker ima formalno gringo državljanstvo, da je zato kaj več vreden?