V FIESI ARETIRALI DVA MOŠKA: Sumijo ju posilstva in več oboroženih ropov, bila naj bi izredno nasilna

Kronika

V sredo popoldne med 16. in 17. uro je na plaži v Fiesi prišlo do aretacije, v kateri je sodelovalo več kriminalistov in zamaskiranih policistov. "Eno uro so ležali na trebuhu z vklenjenimi rokami na hrbtu, forenzično so pregledali tudi njihove brisače, ženske pa pustili na miru ..." je dogajanje za naš portal opisala bralka, ki je glede na to, kar je videla, povedala, da so aretirali tri moške. Po podatkih ljubljanske policijske uprave so aretirali dva moška.

Bralec nam je opisal dramatično dogajanje, ki je vznemirilo vse prisotne na plaži: "Okoli 17. ure ležim s punco na plaži pod drevesi, nakar okoli 10 zamaskiranih moških s pištolami v rokah 'uleti' s strani kampa in s kriki 'Policija, vsi na tla!', razburi sproščujoče popoldne. Noben ni vedel, kaj se dogaja, vsi smo bili jasno prestrašeni, sploh pa otroci. Vklenili so tri mlajše moške z vezicami, nobena od žensk ni bila vpletena v incident. Nato se pripeljejo 3 marice in odpeljejo pridržane. Trajalo je vse skupaj približno eno uro," nam je pojasnil.

Tudi domačin s Šentjan nam je podrobno opisal dogajanje: "S hčerko sva se okoli 17.15 prišla kopat v Fieso po cesti mimo Hotela Barbara. Na koncu Barbarinega parkirišča je stala prva marica. Možje v civilu in uniformah. Desno v senci ob grmu je na trebuhu ležal vklenjen moški. Domneval sem, da je kaj ukradel. Na poti proti pomolu sem pogledal desno proti sanitarijam ob fješkem jezeru. Tam sta stali še dve marici."

Bralec domneva, da se je aretacija zgodila med 16. in 17. uro. Dodal je, da je med ljudmi v Piranu zaokrožila neuradna informacija, da naj bi policijska akcija stekla v zvezi s prepovedanimi drogami.

Da je bilo včeraj med 16. in 17. uro videti več policistov v okolici Fiese, nam je potrdila tudi bralka, doma iz okolice Kopra. Kot pravi, je bil na kraju prisoten njen mož. "Včeraj je mož na Belem križu pri Mercatorju videl specialce, kako so z avti 'leteli' vsak na svojo stran," nam je pojasnila.

Na koprski policijski upravi so danes zjutraj dogodek potrdili, za več informacij pa so nas napotili na ljubljansko policijsko upravo, ki vodi postopek skupaj z ljubljanskim tožilstvom. Ljubljanski policisti so skupaj s koprskimi kolegi odvzeli prostost dvema moškima, ki ju sumijo, da sta na območju Ljubljane izvršila več oboroženih ropov in posilstvo. Ker naj bi bila pri svojem početju izredno nasilna in oborožena, je policija izvedla akcijo v Fiesi s specialno policijsko enoto. Izsledke preiskave bodo na PU Ljubljana predstavili danes ob 13. uri.

Po poročanju spletnega portala Siol ljubljanski kriminalisti preiskujejo oborožene rope, ki sta jih na območju Ljubljane izvajala 18-letni Srb in 34-letni državljan Bosne in Hercegovine. Ropala sta ženske, ki so se v stanovanjih prodajale za plačilo. Oba so v sredo prijeli v Fiesi. Danes bosta privedena k preiskovalnemu sodniku.

Imate informacije ali fotografije s kraja dogajanja? Pošljite nam jih na urednistvo@regional.si.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Drek |  21 .06. 2019 ob  13: 22
vseved | 21 .06. 2019 ob 13: 18
1. svet se ne zacne in konca pri temu kar si ti dozivel
2. Torej si dozivel, da so ljudje napadli "milicnike" ko so zadrzevali ukljenjene na tleh? Na podlagi cesa govoris?
3. Ker sem empaticen clovek, ne rabi ,da dozivim na svoji kozi. Glej tocko 1.
vseved |  21 .06. 2019 ob  13: 18
@ drek , ne vem kaj si ti razumel , ampak nič čudnega ne bi bilo v tej državi,če bi kdo napadel miličnike ker so zadrževali aretirane uklenjene na tleh.
Nisem pa še doživel, da bi policaji koga ali maltretirali pretepli brez razloga .
Če pa si jih ti dobil ,...
vseved |  21 .06. 2019 ob  11: 04
Glede na dolgoletno prakso bosta kmalu na prostosti.
vseved |  20 .06. 2019 ob  17: 06
-8
Čudno da niso napadli miličnikov, zakaj maltretirajo ljudi.
E.G. |  20 .06. 2019 ob  11: 17
S tem so si pokvarili letošnje poletje. na hrbtu se jim bodo poznale svetlejše lise zaradi vklenjenih rok.
žveplo |  20 .06. 2019 ob  10: 31
35
Škoda da so eno uro ležali na trebuhu... morali bi jih obračat da jih prime sonce iz vseh strani po malo.