PROMET SE MOČNO GOSTI, PRVI ZASTOJI: Vožnja po Primorki daljša za slabo uro

Slovenija

Zaradi praznika v tujini je močno povečan promet od meje z Avstrijo proti slovenski obali in mejnim prehodom s Hrvaško, gnečo pa povzroča tudi jutranja prometna konica. Dolgi zastoji so na gorenjski, štajerski in primorski avtocesti, čakalna doba je na mejnem prehodu Gruškovje.

Na primorski avtocesti je zastoj pred zaporo med razcepom Nanos in priključkom Senožeče proti Kopru, potovalni čas se po podatkih prometnoinformacijskega centra podaljša za 45 do 50 minut.

Na štajerski avtocesti je zastoj pred zaporo med priključkoma Šentrupert in Vransko proti Ljubljani, potovalni čas se podaljša za 15 do 20 minut, na podravski avtocesti pa med počivališčem Podlehnik in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški. Zastoj je tudi na gorenjski avtocesti proti Ljubljani med izvozom Kranj - vzhod in počivališčem Povodje, pot se podaljša za nekaj več kot pol ure.

V Katoliški cerkvi namreč danes obeležujejo praznik svetega Rešnjega telesa in krvi oz. telovo, ki je med drugim v Avstriji, večjem delu Nemčije in na Hrvaškem dela prost dan. Ker bodo imeli mnogi podaljšan konec tedna, se to pozna tudi na slovenskih cestah.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  21 .06. 2019 ob  22: 02
Prvi zastoji? HAHAHAHAHA. Pa saj so ves čas zastoji.
vseved |  20 .06. 2019 ob  08: 29
Zakaj pa mi nimamo prostega delovnega dne?