NOVE PODROBNOSTI TRAGIČNE NESREČE NA PRIMORSKEM: Motorista drsela po vozišču, z vso silo trčila v betonski kamen

Kronika

S Policijske uprave (PU) Nova gorica so danes sporočili nove podrobnosti hude prometne nesreče, ki se je zgodila v četrtek ob 14.12 na regionalni cesti na območju naselja Soča na Bovškem in v kateri sta voznik motornega kolesa in njegova sopotnica na kraju podlegla telesnim poškodbam.

Vse fotografije so simbolične. 

Po sedaj zbranih podatkih je 59-letni motorist, državljan Slovaške (na njegovem motornem kolesu je bila 58-letna sopotnica, tudi državljanka Slovaške), vozil kot drugi v skupini petih motoristov, ki so vozili proti naselju Trenta. V vasi Soča je slovaški motorist, ki je v skupini motoristov vozil prvi, na ravnem delu vozišča začel prehitevati avtodom s priklopnim vozilom nemških registrskih številk, ki ga je vozil 55-letni voznik iz Nemčije.

Ko je prvi motorist v skupini zaključil s prehitevanjem, je začel isto vozilo (avtodom) prehitevati tudi nesrečni 59-letni motorist s sopotnico, in sicer v neposredni bližini ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš, kjer se vozišče regionalne ceste prične vzpenjati v klanec navzgor v blagi desni pregledni ovinek. Ko je bil slovaški motorist vzporedno z avtodomom, je s prednjo zavoro močno zavrl. Ker hitrosti in načina vožnje ni prilagodil svojim vozniškim sposobnostim (tako, da ves čas obvladuje vozilo oziroma da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo, glede na okoliščine, lahko pričakuje), je izgubil oblast nad vozilom.

Zaradi zaviranja je motorno kolo najprej zdrsnilo v desno, kjer je z desno ročico krmila oplazilo omenjeni avtodom po sredini levega boka. Po oplaženju je motorno kolo zaneslo v levo, tako da sta 59-letni slovaški motorist in njegova sopotnica posledično padla po vozišču in drsela po njem do bankine na levi strani vozišča, kjer sta oba s silo telesa trčila v betonski obcestni kamen. Oba je nato odbilo v desno, obležala sta na vozišču in podlegla telesnim poškodbam. To sta osma in deveta smrtna žrtev v cestnem prometu na Severnem Primorskem v tem letu.

Po prometni nesreči so na kraju poleg policistov posredovali tudi gasilci PGD Bovec in reševalci NMP ZD Tolmin. Zdravnica  je na kraju lahko le potrdila smrt obeh slovaških državljanov in odredila  sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. O zadevi je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Prometni  policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev o hudi nesreči v vasi Soča na Bovškem s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  20 .06. 2019 ob  08: 31
@Istriano , se strinjam.Pa tudi leta niso več najbolj primerna za preveč pogumno vožnjo in prehitevanja.
Istriano |  19 .06. 2019 ob  23: 09
Je želo žalostno, ampak je rezultat tega, kako nekateri od njih vozijo.