ZAJTRK, KI BI SI GA MORALI OBČASNO PRIVOŠČITI: Še posebej, če želite shujšati!

Trendi

Tudi če neradi zajtrkujete, bi se na ta jutranji obrok morali privaditi, pravijo nutricionisti. Banana je dobro 'gorivo', ki nas bo nasitilo in nam dalo energijo. V kombinaciji s kozarcem tople vode bo njena 'supermoč' še večja.

Nekateri si ne predstavljajo začetka dneva brez zajtrka, drugi pa ne morejo niti pomisliti na to, da bi dali zjutraj kaj v usta. Če spadate v drugo skupino, poskusite dan začeti vsaj s kozarcem tople vode in banano. Pa tudi, če ste vajeni obilnega zajtrka: občasno lahko prekinete rutino in si privoščite omenjeno kombinacijo. Zakaj? Ker ima dober učinek na telo.

Snovi, ki jih zaužijemo zjutraj, nam pomagajo pri povečanju koncentracije. Zajtrk zažene prebavo, tako da telo bolje vsrka hranljive snovi med dnevom.

Banana je zdrava, saj med drugim pomaga uravnavati krvni tlak in krepi kosti. Če jo boste zaužili s kozarcem tople vode, boste veliko naredili zase - še zlasti, če želite shujšati. Topla voda pomaga, da se vlakna iz banane lažje prebavijo. Banana vas bo nasitila, zato ne boste prav hitro ponovno lačni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija