ZA TOLIKO SO SE ZREDILI V TEJ EVROPSKI DRŽAVI: Med karanteno so se pogosto preprirali, kaj bo na krožniku

Svet

Večina Francozov se je od začetka karantene, ki jo je vlada za zajezitev širjenja novega koronavirusa uvedla 17. marca, zredila za povprečno 2,5 kilograma, kaže anketa inštituta Ifop.

Zaradi pomanjkanja telesne aktivnosti in pretiranega uživanja prigrizkov se je zredilo 56 odstotkov moških in 58 odstotkov žensk. Moški povprečno za 2,7 kilograma, ženske pa za 2,3, kaže anketa. Glede na raziskavo so se bolj zredili brezposelni in osebe z nižjo izobrazbo. Prav tako so več kilogramov pridobili pari z otroki kot samski.

42 odstotkov vprašanih je odgovorilo, da so zaradi karantene izbruhnile napetosti ali živahni pogovori z zakonci glede razdelitve zadolžitev pri pripravi obrokov. 41 odstotkov se jih je prepiralo glede tega, kaj bo na krožniku.

DALEČ STRAN, NA POČITNICE: Daleč stran, kjer se začne življenje

Minevajo dnevi, tedni, meseci, ... Zimske plašče smo medtem zamenjali za kratke rokave, že en mesec se sprehajamo v natikačih. Na vrtu je iz sadik zrasla ogromna solata. Edini znani obraz zadnjega meseca je sosedov. Edina znana roka pa je cev hišnega sesalca. Želimo si skočiti v vodo in ležernih poletnih dni.

Anketa je še pokazala, da v parih večinoma kuhajo ženske. 71 odstotkov žensk, ki živijo v paru, je odgovorilo, da pripravijo večino obrokov. Samo 21 odstotkov moških, ki živijo v paru, je odgovorilo, da pri pripravi obrokov zdaj bolj sodelujejo kot pred karanteno.

42 odstotkov vprašanih zdaj namenja več časa pripravi hrane, pri 42 odstotkih vprašanih pa so aperitivi pred obroki postali pogostejši. 56 odstotkov anketirancev načrtuje, da bodo po karanteni jedli bolj zdravo, le 18 odstotkov pa jih načrtuje dieto. Inštitut Ifop je spletno anketo opravil med 24. in 27. aprilom na vzorcu 3045 oseb, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija