ZA STANOVANJA V KOPRU BO POTEKALA ELEKTRONSKA DRAŽBA: Ponovno možni ogledi v Koprskih vratih

Koper

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je v prvi fazi prodala približno polovico stanovanj v stanovanjskem kompleksu Koprska vrata, bo preostala prodala na elektronskih dražbah. Tokrat je na voljo približno 80 stanovanjskih enot, dražbe pa se bodo začele 30. septembra.

V prvi fazi prodaje v aprilu in maju je DUTB naprodaj ponudila 162 stanovanj s pripadajočimi parkirnimi mesti in shrambami v podzemnih garažah. Ogledalo si jih je več kot 2000 ljudi, od katerih so 203 oddali tudi zavezujoče ponudbe, potrjene s plačano varščino. Tako so za 82 stanovanj z najboljšimi ponudniki trenutno v podpisu pogodbe o prodaji.

Od danes so ponovno mogoči ogledi še za preostalih 80 stanovanjskih enot, so danes sporočili iz DUTB ter dodali, da bo nakup možen preko elektronskih dražb, ki bodo potekale od 30. septembra dalje, za vsako stanovanje posebej. Kupec, ki bo plačal 5000 evrov varščine, bo lahko sodeloval na vseh elektronskih dražbah do izvedbe nakupa izbranega stanovanja. Dražiteljem, ki ne bodo uspeli kupiti stanovanja, bodo varščino vrnili.

Bolj natančen opis poteka elektronskih dražb bodo v kratkem objavili na spletni strani www.koprskavrata.eu, kjer so že objavljene tudi izklicne cene stanovanjskih enot za drugo fazo prodaje.

Medtem so ogledi poslovnih prostorov v Koprskih vratih še naprej možni po predhodnem naročilu. Prodaja poteka z zbiranjem nezavezujočih ponudb, v kratkem pa bodo za najbolj zaželene enote objavljeni tudi razpisi za zbiranje zavezujočih ponudb. Postopek prodaje stanovanj in poslovnih enot vodi družba RE/MAX.

Kompleks Koprska vrata s skupaj 164 moderno zasnovanimi stanovanji v šestih etažah stoji v neposredni bližini obale, središča Kopra in avtocestne povezave. Stanovanja so velika od 38 do 154 kvadratnih metrov in so vseljiva takoj po nakupu. V pritličju je več kot 2000 kvadratnih metrov poslovnih prostorov, ki pa jih bodo morali kupci dokončati sami in pridobiti uporabno dovoljenje. V bližini so otroški vrtec, šola, banke in trgovine.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija