ZA OBNOVO RIBIŠKEGA PRISTANIŠČA 256 TISOČAKOV: Rebalans proračuna v Izoli sprejet

Izola

Izolski občinski svet je na včerajšnji seji sprejel rebalans proračuna, ki vključuje tudi sredstva za obnovo ribiškega pristanišča.

Foto: Jaka Ivančič

Izolski občinski svetniki so sprejeli letno poročilo za lansko leto in finančni plan za letos OŠ Dante Alighieri. Sprejeli so tudi predlog o podeljevanju nagrade Alojza Kocjančiča, ki obsega denarno nagrado v višini 4000 evrov in jo podeljujejo skupaj izolska, koprska, piranska in ankaranska občina za posebne dosežke pri oblikovanju, raziskovanju in ohranjanju kulturne identitete Istre.

Svetniki so potrdili odlok o občinskem pristanišču Izola, ki je bil v zadnjih dveh letih dvakrat spremenjen, in predlog rebalansa proračuna za letos, ki predvideva za 290 tisočakov nižje prihodke in za 195 tisočakov nižje odhodke. Ob sprejetju proračuna namreč niso predvideli 108.272 evrov prihodkov iz Eko sklada za sofinanciranje investicij iz lanskega leta, to je 96.872 evrov za telovadnico OŠ Vojke Šmuc, za polnile postaje za električna vozila pa 11.400 evrov.

Foto: Pixabay

Zaradi spremembe sofinanciranja države se izolski občini zmanjšajo prejeta sredstva za 364.022 evrov. Za opremljanje industrijske cone vzhod se zmanjšajo za 620.723 evrov, ker bo prihodek realiziran prihodnje leto.

Za obnovo ribiškega pristanišča so namenili 256.701 evrov. Prenovili naj bi južni del mandrača, ob ribiškem pomolu naj bi postavili plavajoče pomole, poglobili akvatorij, uredili obalo Sončnega nabrežja, povišali skalomet glavnega pomola in dopolnili komunalno opremo. Občina bo kandidirala za nepovratna sredstva pri ribiškem skladu.

Dodatnih 18 tisočakov so namenili tudi za nadstrešek na Veslaškem klubu ARGO Izola. V nadzorni svet Komunale Izola so na koncu imenovali Aleksandra Kreblja, za namestnico člana skupščine Rižanskega vodovoda pa Manco Vadnjal.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  14 .10. 2019 ob  07: 56
Dober vic. Dragi politiki ribičev skorajda ni več, ker skorajda ni več rib, še največ jih je v ribogojnici.