Z MOPEDOM SKOZI DEKANSKI PREDOR: Voznika našli vinjenega na odstavni niši

Kronika

Koprski prometni policisti so v nedeljo ob 18.33 posredovali na avtocesti v predoru Dekani. Na odstavni niši predora se je nahajal 55-letnik z mopedom. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,69 mg/l. Policisti so med drugim ugotovili, da moped ni bil registriran, poteklo pa mu je tudi zavarovanje. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Sicer pa so policisti PU Koper pretekli konec tedna posredovali v 109 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 646 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so šest vozil. S področja kriminalitete so obravnavali kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe, dve tatvini in vlom v poslovni prostor. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali v osmih primerih.

V petek ob 8.45 sta se na Bivju sprla moška. Med prepirom je 35-letnik s solzivcem pošprical drugega moškega in zbežal. Policisti so ga kasneje izsledili in mu izdali plačilni nalog.

Piranski policisti so v petek na Valeti zaradi kršenja cestnoprometnih predpisov ustavili 34-letnega voznika osebnega vozila Fiat Panda. Med postopkom so pri njem našli manjšo količino posušenih rastlinskih delcev konoplje, ki so jih zasegli. Zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo si je prislužil plačilni nalog, zaradi posesti prepovedane droge pa bo zoper njega uveden hitri postopek z odločbo.

Kmalu zatem so v Dragonji policisti ustavili voznico osebnega vozila znamke BMW, ki je vozila brez vozniškega dovoljenja. Vozilo so ji zasegli, zoper njo pa sledi obdolžilni predlog.

Na Ferrarski ulici v Kopru so policisti v petek dopoldan našli osebno vozilo Citroen Berlingo, ki je bilo pred več meseci ukradeno v Ljubljani. Vozilo so zasegli in ga vrnili lastniku. Sledi kazenska ovadba.

V petek ob 18.17 so policisti v Izoli 20-letnemu domačinu zasegli kolo z motorjem Piaggio Zip 50, saj ga je vozil brez ustreznega vozniškega dovoljenja. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Koprski policisti so v petek ob 19.25 posredovali v Sv. Antonu, kjer sta se sprla partnerja. Ker sta med prepirom oba kršila javni red in mir, so obema izdali plačilni nalog.

V petek zvečer ob 22.12 so izolski policisti ustavili 44-letnega voznika osebnega vozila, ki mu je alkotest pokazal 0,65mg/l. Vozilo mu je bilo zaseženo, zagovarjati se bo moral pred sodnikom za prekrške.

V soboto ponoči je nekdo vlomil v trgovino z elektromaterialom v Luciji. Neznanec je s kamnom razbil steklo na vhodnih vratih in iz notranjosti odtujil 80 evrov gotovine. Policisti za storilcem še poizvedujejo, po zaključeni preiskavi bo podana kazenska ovadba.

Piranski policisti so v soboto ob 19.17 v Parecagu izsledili 36-letnega domačina, ki se je močno vinjen opotekal po cestišču. Pospremili so ga na varno in mu izdali plačilni nalog.

V soboto popoldne ob 15. uri so policisti PP Piran obravnavali kršitev javnega reda v Lucanu. 23-letni moški se je nasilno in drzno vedel do svojih bližnjih ter jih žalil, zato so mu izdali plačilni nalog.

Policisti PP Sežana obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe, okoliščine dogodka še preverjajo. Po končani policijski preiskavi bo na okrožno državno tožilstvo v Kopru podana kazenska ovadba.

V soboto ob 22.23 je v Kopru prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samoudeležen 57-letni Koprčan. Policisti so na kraju ugotovili, da je vozil brez vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled pa je odklonil. Zaradi kršitve več prometnih določil mu je bilo vozilo Chevrolet Lacetti zaseženo. Sledi mu obdolžilni predlog.

V nedeljo ponoči nekaj minut po 1. uri so policisti na izolski obvoznici ustavili 47-letnika, za katerega so ugotovili, da je vozil osebni avtomobil Citroen Berlingo v času veljavnosti ukrepa prepovedi vožnje. Vozilo mu je bilo zaseženo. Policisti bodo na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog, zdravstvenemu inšpektoratu pa predlagali prekrškovni postopek, saj se je oseba neupravičeno nahajala izven občine bivanja.

Od 18. marca je za območje Slovenije razglašena velika požarna ogroženost. Minuli konec tedna so policisti kljub večkratnim obvestilom in opozorilom obravnavali šest prekrškov povezanih s kurjenjem v naravnem okolju. Uredba za kršitev določil o prepovedi kurjenja za fizične osebe predvideva globo od 200 do 600 evrov.

Policisti ponovno opozarjajo vse občane, naj se držijo prepovedi kurjenja v naravi. Policisti in gasilci so poleg medicinskega osebja med najbolj obremenjenimi službami na področju preprečevanja širjenja epidemije. Z neodgovornim ravnanjem tako po nepotrebnem dodatno obremenjujete interventne službe, še poudarjajo na koprski policijski upravi.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija