MIMO PREPOVEDI 20-LETNIK V PARECAGU PRAZNOVAL ROJSTNI DAN: 47 oseb kršilo prepoved zbiranja, v takem primeru boste 'lažji' za 400 evrov

Kronika

V Parecagu je v petek domačin skupaj z več osebami praznoval svoj 20. rojstni dan. Ker so udeleženci zabave kršili nočni mir in počitek, so posredovali policisti. Organizatorju zabave je bil izdan plačilni nalog, zoper vse udeležence pa sledi prekrškovni postopek zaradi kršenja odloka o prepovedi zbiranja. Na žalost to ni bil edini primer kršenja vladne prepovedi ta konec tedna na območju koprske policijske uprave.

Zaradi kršitve vladnega odloka o prepovedi zbiranja in zadrževanja na javnih površinah so piranski policisti v petek skupno ukrepali zoper sedem oseb, izolski policisti pa zoper 14 oseb. Prekrškovni postopek bo zoper vse izvedel Zdravstveni inšpektorat RS.

V soboto je policija ponovna prejela več klicev v zvezi s prepovedanim druženjem in zadrževanjem na javnih krajih. Piranski policisti so ukrepali zoper tri osebe, koprski policisti pa zoper štiri osebe.

V nedeljo so prejeli policisti še osem prijav zaradi nedovoljenega druženja na javnih krajih. Koprski policisti so ukrepali zoper trinajst oseb, izolski in kozinski pa vsak zoper tri osebe.

Zoper vse kršitelje bodo policisti  predlagali prekrškovni postopek, ki ga vodi Zdravstveni inšpektorat RS.

Na PU Koper ponovno opozarjajo, da je do preklica prepovedano gibanje in zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah, prepovedan je dostop na javna mesta in površine ter gibanje izven občine stalnega ali začasnega prebivališča, razen v izjemnih primerih.

Konec tedna so namreč policisti na Obali ponovno zaznali povečano število ljudi, ki so prišli iz različnih koncev Slovenije. A kot že zgoraj navedeno, so imeli policisti polne roke dela tudi s kršitelji, ki so domačini.

Za kršitev je predvidena globa do 417,24 evrov, prekrškovni postopek vodi zdravstveni inšpektorat RS. Policija ima pristojnost, da napoti osebo s kraja kršitve na naslov bivanja. Za neupoštevanje odrejenega ukrepa oziroma odredbe policista pa je zagrožena globa do 625,94 evrov.

Posebej pa policisti svetujejo staršem, naj se pogovorijo s svojimi otroki, da bodo razumeli pomembnost odrejenih ukrepov. Izkazalo se je namreč, da so prav mladi tisti, ki največkrat kršijo prepoved združevanja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  30 .03. 2020 ob  14: 41
13
Za take totalne mone, ki si omislijo masovno praznovanje rojstnega dne, bi morala bit še zaporna kazen. AMpak v neki pomožni kletki, ki bi jo postavil v naravo, pa spalna vreča in to noter.
bubobubo |  30 .03. 2020 ob  14: 38
13
se strinjam, kdor se ne drži predpisov, naj plača.....tudi ostali, ki smo doma, bi se radi družili, pa upoštevamo navodila in s tem poskrbimo tudi za druge
Ištrijan |  30 .03. 2020 ob  13: 15
21
Nimaš kaj, eni pacienti so res Duracell!!! Piši, riši, govori, opozarjaj kolkor češ, ma eni nikor nečejo zastopit!! Ben, prav, plačavajte MONE, očitno imaste viška!