Z AVTOM NAMENOMA ZAPELJAL V PUSTNO POVORKO: Ciljal naj bi otroke; očividci z dvignjenimi pestmi nad voznika (FOTO, VIDEO)

Kronika

Voznik je po navedbah policije namerno zapeljal v pustno povorko v kraju Volkmarsen v osrednji Nemčiji. Pri tem je bilo po navedbah frankfurtske policije poškodovanih 30 ljudi, od tega sedem huje. Dokazov o političnem motivu za napad ni, a po navedbah hessenskega notranjega ministrstva morebitnega napada še ni moč izključiti, poroča nemška tiskovna agencija dpa. V Frankfurtu so medtem vzpostavili štab za preiskavo dogodkov v Volksmarsnu.

Pred tem je predstavnik policije v Volkmarsnu dejal, da policija meni, da ni šlo za napad, ampak za naklepno dejanje.

Policija je voznika že aretirala. Po navedbah preiskovalcev gre za 29-letnega nemškega državljana iz okolice kraja. Po navedbah hessenskega notranjega ministrstva ni v stanju, da bi ga zaslišali.

Motiv za napad še ni znan. Na kraju dogodka je več reševalnih vozil ter večje število policistov.

Po deželi Hessen so po dogodku okrepili policijsko prisotnost. Prav tako so za danes odpovedali vse pustne povorke. Ali bo prepoved veljala tudi na pustni torek, še ni znano.

Nek očividec je po dogodku povedal, da je avto zapeljal 30 metrov v množico, preden se je ustavil. Voznik naj bi med vožnjo dodajal plin. Po poročanju časnika Hessische/Niedersächsische Allgemeine, ki se sklicuje na očividce, je voznik zapeljal mimo zapore ter nato z vso hitrostjo zapeljal v množico. Vtis je bil, da naj bi ciljal predvsem na otroke. Policija tovrstnih navedb ni potrdila.

Po poročanju časnika Bild naj bi razjarjeni očividci na kraju dogodka z v dvignjenimi pestmi šli nad voznika, ki ga morala policija zaradi tega zaščititi.

Volkmarsen je majhno mesto z okoli 6800 prebivalci in je približno 30 kilometrov oddaljeno od Kassla. Po navedbah krajevnih gasilcev se je že v nedeljo med pustno prireditvijo v eni od dvoran v kraju Volkmarsen zgodil pripetljaj. Zaradi sprožitve alarma za požar so morali izprazniti ter pregledati dvorano, a vzroka za sprožitev alarma niso ugotovili, so na Facebooku objavili gasilci. Po krajši prekinitvi se je nedeljska prireditev nadaljevala. Ali obstaja povezava med obema dogodkoma, še ni znano.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija