VSE VEČ EVROPEJCEV TEŽJE SHAJA: Izjemi sta Slovenija in Finska

Svet

Vse več Evropejcev je v drugem letošnjem četrtletju težje shajalo, na kar je vplivalo zvišanje cen v prvih mesecih letošnjega leta, je pokazala četrtletna raziskava Eurostata o življenjskih razmerah. Slovenija je zabeležila največji upad deleža tistih, ki niso imeli težav s preživetjem.

Podatke so posredovale Belgija, Bolgarija, Irska, Francija, Italija, Luksemburg, Avstrija, Slovenija, Slovaška in Finska, je sporočil evropski statistični urad.

V primerjavi s prvim četrtletjem se je delež ljudi, ki so imeli večje težave s preživetjem, povečal v večini sodelujočih državah, razen v Sloveniji in na Finskem, kjer se je zmanjšal za 0,1 oz. 0,5 odstotne točke. V istem obdobju se je delež najbolj povečal v Franciji (+5,6 odstotka) in Avstriji (+2,7 odstotka).

Med anketiranimi državami so v najbolj neugodnem položaju Bolgari, saj je 39,8 odstotka anketirancev odgovorilo, da imajo težave oz. večje težave s pokrivanjem nujnih življenjskih stroškov.

Delež prebivalstva, ki se je z lahkoto ali zelo enostavno preživljal, pa je bil najvišji na Finskem (40,5 odstotka). V primerjavi s prejšnjim četrtletjem se je zmanjšal v devetih državah, v Italiji pa zvišal.

Največji upad deleža prebivalcev, ki so se zlahka ali zelo enostavno preživljali, sta v drugem četrtletju zabeležila Slovenija (-4,4 odstotka) in Avstrija (-4,0 odstotka).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  29 .11. 2022 ob  11: 43
Ne vem kaj pišejo v tem članku, ker se pri nas cedita med in mleko odkar imamo Goloba. Samo, da smo se znebili nadležnega JJ in se nam je vse odprlo, še malo in bomo prehiteli Švico, kjer imajo bedaki samo 6 ministrov in premierja, ker ne vedo da imajo najboljše vlade na svetu vsaj 20 ministrov in ministric. Da bo uspeh zagotovljen, jih bomo imeli mi kar 21.
kokodek |  29 .11. 2022 ob  08: 30
proti komu se bo na koncu obrnilo nakopičeno orožje v ukrajini
vseved |  29 .11. 2022 ob  07: 27
10
Takoj je treba nehat filat Zelenskega z miljardami našega denarja .