VSE NAJBOLJŠE, KOPER! 800 otrok obeležilo začetek občinskega praznovanja (FOTO)

Koper

Danes dopoldne je osrednji koprski trg napolnil smeh, otroška radoživost in razposajenost. Koprska mestna občina je s tradicionalno prireditvijo 'Koper praznuje z otroki' pričela praznovanje občinskega praznika, ki se bo stopnjevalo do nedelje.

Po več kot dveh letih premora zaradi covidnih ukrepov bo koprska občina letos ponovno obeležila svoj praznik s številnimi dogodki in prireditvami. Za uvod so danes na Titovem trgu za 800 otrok pripravili gledališko predstavo Mehurčki v režiji Jake Ivanca in voditelja ter animatorja Tomaža Klepača.

Praznovanje se bo nadaljevalo v soboto, 14. maja, ob 10.00 s slovesnostjo pri spomeniku v Marezigah, kjer so leta 1921 padle prve žrtve upora proti fašističnemu nasilju. V počastitev spomina na uporne domačine bodo položili vence podžupanja Jasna Softić ter občinska svetnika Mirjam Lemut in Peter Bolčič.

Velika slovesnost bo potekala v nedeljo, 15. maja, v dvorani Sv. Frančiška Asiškega v Kopru, kjer bo svečana seja občinskega sveta, na kateri bodo podelili najvišja občinska priznanja in nagrade.

V mesto se vrača tudi prireditev Koper na dlani. Vzdolž Pristaniške ulice in na okoliških lokacijah bodo med 10.00 in 15.00 koprske krajevne skupnosti in turistična društva predstavljali tradicijo in značilnosti svojih krajev, vključno z istrsko kuhinjo.

Praznovanje koprske občine pa bo tudi v znamenju prihodov potniških ladij. Jutri prihajata na potniški privez Viking Sea in Marina, ki bosta s seboj pripeljali 1.900 potnikov. V soboto prihaja v Koper Nautica s 600 potniki in 386 člani posadke, v nedeljo pa Celebrity Constellation z 2.150 potniki.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija