VOJAK DO SMRTI ZBIL UDELEŽENCA VERIŽNEGA TRČENJA: Jutranji nesreči na Primorki botrovala prehitra vožnja

Kronika

Razlog za jutranjo prometno nesrečo na primorski avtocesti, v kateri je umrl 65-letni Celjan, je bila prehitra vožnja. Voznik kombija se zaradi tega ni uspel pravočasno ustaviti pred krajem prometne nesreče. Zavil je na odstavni pas in tam povozil voznika že ustavljenega vozila, so sporočili s Policijske uprave Koper. Voznika kombija čaka ovadba.

Voznik tovornega vozila, 57-letni Bolgar, je zjutraj pred 6. uro na avtocestnem odseku od Postojne proti Razdrtemu zaznal težave z motorjem, zato je začel zavijati desno na odstavni pas. Ko bil že na pol na odstavnem pasu, je po desnem voznem pasu pripeljal 28-letni slovenski voznik tovornega vozila in z desnim delom vozila trčil v zadnji levi del prvega tovornega vozila, ki je zavijalo na odstavni pas.

Za tem je po desnem voznem pasu pripeljal še avtomobil, v katerem so bili 65-letni voznik in njegove tri sopotnice, vsi doma iz Celja, ki je trčil v zadnji del drugega priklopnega vozila. Celjan je izstopil in šel na desno stran avta pomagat svojim sopotnicam, ki so se lažje poškodovale.

Sredi tega dogajanja je po desnem voznem pasu pripeljal potniški kombi. Zaradi neprilagojene hitrosti voznik, 46-letni pripadnik Slovenske vojske, ni mogel pravočasno ustaviti. Ker so bila na prehitevalnem pasu vozila, ni mogel zapeljati v levo. Da bi se izognil trku v pred sabo ustavljeno vozilo Celjana, je zavil v desno na odstavni pas. Tam pa je stal Celjan in kombinirano vozilo ga je povozilo.

Po trku je kombi še vozil po odstavnem pasu in trčil v zadnji del prikolice tovornega vozila Bolgara, so ugotovitve o jutranjem dogajanju povzeli na policiji.

Avtomobilist iz Celja je na kraju umrl.

28-letnega voznika drugega tovornega vozila čaka plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti, 46-letnega voznika kombija pa bodo ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, so še pojasnili na Policijski uprave Koper.

Letos je na cestah na območju te policijske uprave umrlo 12 oseb, lani v enakem obdobju pa devet, v celotnem lanskem letu 11 oseb.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija