TO SE JE ZJUTRAJ DOGAJALO NA PRIMORKI: Voznik odšel iz avtomobila, da bi pomagal trem ranjenim sopotnicam, zbil ga je mini bus

Kronika

V hujši prometni nesreči, ki se je zgodila malo pred šesto uro zjutraj na primorski avtocesti med Postojno in Senožečami, je umrl en človek, več pa je bilo poškodovanih. V nesreči je bilo udeleženo tudi vozilo Slovenske vojske. Primorska avtocesta je bila nekaj časa zaprta, še vedno pa je zaprt vozni pas. Nastajajo krajši zastoji.

Vse fotografije so simbolične.

Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, so bili po prvih podatkih v nesreči udeleženi osebni avto, mini bus in dve tovorni vozili. Prvo tovorno vozilo naj bi se ustavilo zaradi okvare, potem pa naj bi prišlo do naleta več vozil. Policisti še ugotavljajo vse okoliščine nesreče, so še sporočili. Z ministrstva za obrambo pa so sporočili, da je bilo v nesreči udeleženo tudi kombinirano vozilo Slovenske vojske. Kot so zapisali, v Slovenski vojski dogodek iskreno obžalujejo.

Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče do sedaj ugotovili, da je voznik slovenskega tovornega vozila peljal od Postojne proti Razdrtem. Pred počivališčem Studenec je ugotovil, da ima težave z motorjem vozila, zato je zapeljal proti odstavnem pasu v desno. V tem, ko bil že na pol na odstavnem pasu, je po desnem voznem pasu pripeljal voznik tovornega vozila, slovenskih registrskih številk, in z desnim delom vozila trčil v zadnji levi del vozila pred seboj.

Za tem je po desnem voznem pasu pripeljal voznik osebnega avtomobila, doma iz Celja, in trčil v zadnji del drugega priklopnega vozila. Po trčenju je šel voznik osebnega vozila na desno stran avtomobila pomagati sopotnicam, ki so bile lažje poškodovane (v vozilu so bile tri sopotnice). V tem času pa je po desnem voznem pasu pripeljal voznik manjšega vozila za prevoz oseb, ki zaradi neprilagojene hitrosti ni mogel pravočasno ustaviti, prav tako pa ni mogel zapeljati v levo, saj je po prehitevalnem pasu potekal promet.

Zato se je odločil, da bo zavil v desno na odstavni pas, kjer pa je trčil v voznika osebnega avtomobila, ki je izven vozila pomagal sopotnicam. Za tem trčenjem je vozil naprej po odstavnem pasu in trčil v zadnji del prikolice prvega tovornega vozla (ki je imelo okvaro).

Voznik osebnega avtomobila iz Celja (v času nesreče je bil torej izven vozila) je na kraju umrl. "Podatke o identiteti vseh udeleženih v prometni nesreči še preverjamo, prav tako se še preverjajo podrobnosti glede dogajanja na kraju. Informacijo bomo dopolnili naknadno, ko bodo zbrani in potrjeni vsi točni  podatki," so sporočili s Policijske uprave Koper. Policisti bodo po zaključenem ogledu vozniku drugega tovornega vozila izdali plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti, za voznika osebnega vozila bo podano poročilo na ODT Koper, za voznika manjšega vozila za prevoz oseb (mini bus) pa bo podana kazenska ovadba za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Letos je na cestah na območju Policijske uprave Koper umrlo 12 oseb, lani v enakem obdobju 9 (lansko celo leto pa 11 oseb).

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija