LASTNIK MAVERICKSOV CUBAN SE ZARADI DONČIĆA UČI SLOVENSKO: "Težko kot hudič"

Svet

Medtem ko ljubitelji severnoameriške košarkarske lige NBA nestrpno čakajo, kdaj se bo na parket po zvinu gležnja spet vrnil slovenski zvezdnik Luka Dončić, se lastnik njegove ekipe onkraj luže Dallas Mavericks ubada tudi z drugimi težavami. Mark Cuban se je zaradi Dončića namreč začel učiti slovensko, a pravi, da je "težko kot hudič!".

Zvezdnik Dallasa Luka Dončić je brez dvoma eno glavnih imen letošnje sezone NBA, so zapisali pri ameriški mreži CBS Sports, in dodali, da pri komaj 20 letih mladi Slovenec iz tekme v tekmo kaže predstave, vredne naziva najkoristnejšega igralca (MVP) lige. A ne le to, Dončić je tako navdihnil Cubana, da se je odločil za učenje novega jezika. Cuban je potrdil, da se skuša naučiti slovensko, a je priznal, da je to "vse prej kot lahko".

"V bistvu je težko kot hudič," je dejal Cuban, ki si želi svoj besednjak obogatiti z nekaj slovenskimi besedami, za Dallas Morning News. Dončić sicer govori angleško, so še zapisali pri CBS Sports, a se je Cuban želel zanj še posebej potruditi in na svojega zvezdnika ustvariti velik vtis.

To sezono je Dončić v povprečju dosegal po 29,3 točke, 9,6 skoka in 8,9 podaje na tekmo, preden si je minulo soboto zvil gleženj na tekmi proti Miami Heat Gorana Dragića, ki je ta čas prav tako poškodovan. Dončić naj bi se na parket NBA vrnil po dveh tednih, so še zapisali pri CBS Sports.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija