DANES ŠE SONCE IN VROČINA: Nato tudi na Obali možne nevihte z nalivi in točo!

Slovenija

Danes bo pretežno jasno, verjetnost popoldanskih neviht bo majhna. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 33, na Primorskem do 36 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. V nedeljo bo deloma sončno, verjetnost neviht bo sprva majhna, popoldne pa bo naraščala.

Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 20, na Primorskem do 23, najvišje dnevne od 26 do 30, na Primorskem do 34 stopinj.

Ob nastajanju ciklona nad genovskim zalivom, in zatem še prehodu hladne fronte v noči na torek so po Sloveniji od jutri do torka zjutraj možne močnejše nevihte s sunki vetra, nalivi in točo. "Tudi na obali so jutri in v noči na torek možne močnejše nevihte," napoveduje Valter Grizančič, ki ureja portal Ciklon.si.

Opozorilo

Do nedelje bo predvsem na Primorskem in v mestnih središčih velika toplotna obremenitev.

Obeti

V ponedeljek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, vročina bo popustila. V torek bo oblačno s pogostimi padavinami, popoldne se bo od zahoda postopno jasnilo.

Vremenska slika

Nad srednjo Evropo se zadržuje območje visokega zračnega tlaka. S severnimi vetrovi v višinah k nam priteka precej topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo sončno in vroče, popoldne bodo v krajih zahodno od nas nastajale nevihte. V nedeljo bo sončno, popoldne se bodo predvsem v krajih zahodno in severno od nas pojavljale krajevne padavine, deloma nevihte.

Napoved vpliva vremena na počutje

Danes bo vpliv vremena na počutje razmeroma ugoden, le po nižinah bo predvsem sredi dneva in popoldne povečana toplotna obremenitev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  03 .08. 2020 ob  13: 41
Grizančič prebira slabe spletne strani.