VELIKI PODVIGI MALEGA BORCA: Tako se Kris trudi na fizioterapiji (VIDEO)

Svet

"Tako se jaz trudim na fizioterapiji … za ostale zgleda lahko, zame je pa to pravi podvig," je na družbenem omrežju Facebook zapisala družina Krisa Zudicha iz Kopra, ki se od novembra mudi na zdravljenju v Los Angelesu. Malček, ki bo v kratkem dopolnil dve leti, v priloženem videoposnetku sedi sam, brez opornice, in iz rok fizioterapevtke jemlje žogice. Njegov trud in želja po napredku sta očitna.

Odkar je Kris z družino odletel v Ameriko in prejel zdravilo zolgensma, je njegov napredek več kot očiten. Malček, ki boleha za redko gensko boleznijo, pri kateri odmirajo mišice, ni imel moči za igro, ni mogel sedeti brez opore, ni se mogel prevaliti s trebuha na hrbet in podobno.

Zdaj, po dveh mesecih zdravljenja, pa je kot prerojen. Kot je sporočila njegova družina, ima vedno več energije in moči, nekaj minut lahko sedi sam brez opore, lahko se tudi samostojno prevali s trebuha na hrbet. "Pri Krisu iz dneva v dan opažamo veliko majhnih napredkov. Napredkov, ki ti narišejo nasmeh na obraz. Predvsem pa napredkov, ki so za Krisa in nas zelo pomembni, saj prej vsega tega ni bilo," je za naš portal tik pred novim letom povedala mamica Ana Jerak.

Kris je z novim letom pričel z obiskovanjem fizioterapij. Včeraj je mlada družinica na Facebooku objavila utrinek z zadnjem fizioterapije, in sicer posnetek Krisa, ki sedi brez opornice in iz rok fizioterapevtke jemlje žogice. Bravo, mali borec, le tako naprej!

Tako se jaz trudim na fizioterapiji...za ostale zgleda lahko, zame je pa to pravi podvig???? #zakrisa #srecnokris @go_help_kris

Objavil/a Go Help Kris dne Četrtek, 16. januar 2020

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija